Gazete Vatan Logo
Beşiktaş "Ljajic girse farklı olurdu"

"Ljajic girse farklı olurdu"

Yazarımız Güntekin Onay, Şenol Güneş'in Bursa'daki Tolgay-Necip değişikliğini ve yeni transferin kulübede kalmasını değerlendirdi.

"Ljajic girse farklı olurdu"

20 dakika oynayabilecek fiziksel yeterliliğe sahip olduğunu Inter-Torino maçında forma giyen ve İtalyan medyasından yüksek not alan Ljajic’in performansına bakarak da söyleyebiliriz. Yani oyuncu hazırdı. Avrupa maçı oynamamış ancak yeni gelmiş bir Ljajic oyunu farklı bir yere taşıyabilirdi. Şenol Hoca, illa ön taraftan bir oyuncu çıkaracaksa Babel’i sağa atıp Q7’yi kenara alarak Ljajic’i sol kanada da koyabilirdi.

ŞENOL Güneş’in takım yönetimi konusunda ön olanda tuttuğu bazı önemli noktalar var. Bu onun tarzı. Birlikte çalışmaya ve adalet duygusunun sarsılmamasına önem veriyor. Herkesin de buna saygı göstermesi gerekli. Neticede geçmişteki başarılarını da kendi bildiği doğrularıyla elde etti.
TEKNİK adamların tercihleri sonuçlar iyi olmadığı zaman tüm dünyada tartışılır. Bu genellikle sonuçlar üzerinden yapılır. Şenol Güneş’in 3-2 kaybedilen Antalyaspor maçındaki değişiklikleri ve son Bursaspor karşılaşmasındaki Necip-Tolgay değişikliği de doğal olarak eleştirildi. Bu değişikliklerle birlikte hem oyun hem de sonuç istediği gibi olmadı.
ŞENOL Hoca, Bursaspor maçında Tolgay’ın yerine Necip’i oyuna sokarak orta saha direncini arttırmayı düşündü. Ancak o dakikada Bursa, Beşiktaş kalesinde henüz tehlike yaratmamıştı ve oyun üstünlüğü yine siyah-beyazlılardaydı.
NECİP’İN yerine Ljajic’i oyuna sokarak topu daha fazla önde tutmak, 2. golü arama düşüncesiyle oyundan düşmüş olan Bursaspor’un üzerine gitmek bir diğer seçenek olabilirdi. Şenol Güneş’i farklı kılan, diğer teknik adamlardan ayıran geçtiğimiz yıllarda hep bu oldu. Şenol Hoca, kendi kalesini düşünmedi. Şampiyonlar Ligi’nde bile hep rakip kaleyi hedefledi.
PAS KALİTESİ YÜKSEK BİR OYUNCU
KEZA perşembe-pazar maç trafiğini de hesaba katarsak Avrupa maçı oynamamış ancak yeni gelmiş bir Adem Ljajic oyunu farklı bir yere taşıyabilirdi. Nitekim Bursa, kadroya yeni katılmış, idmana bile çıkmamış 3 oyuncuyu sahaya sürdü. Bunun örnekleri Türkiye’de ve dünyada bolca var. 20 dakika oynayabilecek fiziksel yeterliliğe sahip olduğunu Inter-Torino maçında forma giyen ve maç sonunda İtalyan medyasından da yüksek not alan Ljajic’in performansına bakarak da söyleyebiliriz. Yani oyuncu hazırdı.
LJAJIC, özellikle etrafındakileri oynatma özelliğine sahip, pas kalitesi yüksek bir oyuncu. En etkili olduğu 2 bölge ise forvet arkası ve Babel’in oynadığı pozisyon. Şenol Hoca, illa ön taraftar bir oyuncu çıkaracaksa Babel’i sağa atıp Quaresma’yı oyundan çıkartıp, Ljajic’i sol kanada da koyabilirdi. Çünkü Quaresma sahada yok.
LOVE’DAN VAZGEÇMEMELİ
LARIN’İN sıkça şans almasına rağmen sergilediği performans ve Ljajic’in savunma arkasında pas atma becerisini de göz önünde bulundurursak Beşiktaş’ın Vagner Love’dan da vazgeçmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oynadığı 1.5 yılda ligimizde 36 gol atmış bir futbolcu bu kadar kolay kenara atılmamalı.

Haberin Devamı