Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 'Maçı kaybettik ama çok şey kazandık'

'Maçı kaybettik ama çok şey kazandık'

Trabzonspor başkanı Muharrem Usta konuştu: Ma.çı kaybettik ama çok şey kazandık.

'Maçı kaybettik ama çok şey kazandık'

Sezonun, belki de son dönemlerin en iyi maçlarından biriydi Trabzonspor-Beşiktaş mücadelesi...

90 dakika herkesin zihninde öyle güzel izler bıraktı ki, kazanan kaybeden ayrımı yapılmadan her iki takım futbolcuları da kutlandı. Ev sahibi Trabzonspor’un başkanı Muharrem Usta da, yenilgiye rağmen takımıyla gurur duyanlardan biri. Bordo-Mavililer’in patronu, bu maçın ardından geleceğe dair daha da umutlu. Usta, FANATİK’e o geceyi ve bundan sonrasına dair beklentilerini anlattı:

‘Dünyada örneği azdır’

“Maçla ilgili konuşmadan önce maçın öncesindeki şehir atmosferinden bahsetmek lazım. Mükemmel şeyler yaşattı bana taraftarımız. Sadece Trabzon dışından değil, Türkiye dışından da gelen insanları, onların enerjisini görmek tarif edilmez bir şey. Daha maça çıkmadan taraftarımız kazanan taraf olmuştu. Resmen kentin nüfusu artıyor, ekonomisi gelişiyor. Herkes mutlu, herkes formalarıyla sokaklarda. Eskisi gibi takımıyla yaşayan bir şehir oldu Trabzon. Dünyada örneği az olan şehirlerden. Esnafından iş adamına, çocuklardan 70 yaşındaki büyüklerimize kadar herkesin tek ortak paydası Trabzonspor. Bu tarif edilemez.”

Haberin Devamı

‘Harika bir jestti’

“Beşiktaş maçının zor olacağını elbette biliyorduk. Sonuçta bir değil uzun süreli çalışmaların sonunda ortaya çıkmış bir ekip. Hocası, başkanı, yönetimi, futbolcu kadrosu aynı şekilde... Biz ise olmaya hazırlanan, olma yolunda devam eden bir takımız. Ancak özellikle ikinci yarıda bambaşka bir görüntüye büründük. Beşiktaş maçı ligin ikinci yarısında yaptığımız iyi işlerin taçlanacağı bir maçtı. Kazanmak çok daha güzel olurdu elbette ama kaybederken kazandık biz. Daha önce de puanlar kaybettik ama bu kez Trabzonspor herkesin takdirini kazanan bir görüntüdeydi. Ben izlerken takımımla gurur duydum. Taraftarımız da öyle olmalı ki maçtan sonra inanılmaz bir jestle takımlarını ayakta alkışladılar. İşte bunu söylüyorum her zaman; Trabzon taraftarı skordan bağımsız destekler takımını. Yeter ki onları gururlandıracak oyun olsun ortada.”

‘Hoca hiç yanıltmadı’

“Beşiktaş maçını kaybettik diye sezonun kalanında havlu atacak değiliz elbette. Büyük takımların hedefleri asla bitmez. Bizim bundan sonraki sıralama hedefimiz Avrupa biletini alacak bir basamak. Bunun da ötesinde 50. yıl öncesinde kentin enerjisini hep diri tutacak futbolumuzu geliştirerek yola devam etmek. Ben Ersun Hoca’ya çok güveniyorum. Bu zamana kadar beni hiç yanıltmadı. Bundan sonra da birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Karakterli takımız’

“Her şeyden önce karakterli bir takıma sahibiz. Eleştirilebilecek, geliştirilebilecek yönleri olabilir futbolcularımızın ama takıma olan aidiyetleri, sahiplenişleri, diyalogları mükemmel. Bu durum transferde bizi zorlayacak. Çünkü böyle güzel bir yapının içine artık her futbolcuyu sokamayız. Gözümüz gibi baktığımız gençler, gençlerimize çok iyi abilik yapan deneyimli oyuncular var. Gerçekten de çok doğru yoldayız. Bunu tamamen skorlardan bağımsız söylüyorum.”

'Her maçta başka şov'

“Beşiktaş maçında Trabzon’da pek alışılmamış bir tribün şovu vardı. Bunları özellikle büyük maçların tamamına yaymak istiyoruz. Bu konuda taraftarımızla iletişim halinde olacağız. Sonuçta onlar da bu işin çok önemli bir parçası. Her maç bir tribünde görsel bir şölene imza atmak için çalışacak arkadaşlarımız.”

Haberin Devamı

(Fanatik)