Gazete Vatan Logo
Futbol 'Mahmut Uslu yaptıysa da adam değildir'

'Mahmut Uslu yaptıysa da adam değildir'

Bursaspor Başkanı Bölükbaşı'dan Mahmut Uslu'ya büyük tepki...

'Mahmut Uslu yaptıysa da adam değildir'

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'nun, golcü oyuncuları Fernandao'nun sarı lacivertli takıma transfer olacağına ilişkin açıklamasına çok büyük tepki gösterdi.

Başkan Recep Bölükbaşı, bugün Bursasporlular Derneği'nin Nilüfer Havva Aslanoba Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlediği, "Konjonktürel Şampiyonluktan Sürdürülebilir Başarıya" temalı çalıştaya katıldı. Başkan Bölükbaşı, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MAHMUT USLU'YA YÜKLENDİ

Mahmut Uslu'nun Fernandao ile ilgili olarak, "Kulübüyle konuştuk, sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yine de sözleşme imzalanmadan transferin gerçekleştiğini söyleyemeyiz" sözlerine sert tepki gösteren Başkan Bölükbaşı, şunları söyledi:

"Mahmut Uslu'nun öyle açıklama yaptığını düşünmüyorum, yapamaz. Yapıyorsa da yazıklar olsun. Yaptığını düşünmüyorum, yaptıysa da adam değildir."

Transfer haberlerinin Bursaspor'u çekemedikleri için çıkarıldığını öne süren Başkan Bölükbaşı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"YETER ARTIK"

"Artık başkanlar, yöneticiler artık bir şekilde demeçlerinin sorumluluğunu taşımaları lazım. Ama yöneticilerin transferlerle ilgili demeç verdiğini düşünmüyorum. Bazı yandaş gazetecilerin ya da yazarların yaptığı haberler bunlar. Bursaspor'la ilgili sıkıntıları var, iyi bir Bursaspor var, bizi rahat bıraksınlar. Kendi sağlıksız dünyalarına bizi almasınlar, biz temiziz. Şaibeli şeylerle işimiz yok. O yüzden artık yeter diyorum."

Ligde Torku Konyaspor'laz 4'üncülük maçına çıkacaklarını, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise final oynayacaklarını hatırlatan Başkan Bölükbaşı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"ÇÜNKÜ KUPAYLA İLGİLİ"

"Nedir yani, yok Fernandao'yu aldılar, Şener'i aldılar, bilmem neyi aldılar. Benim futbolcuların karakterlidir, benim futbolcularımın onlarla görüştüklerini de sanmıyorum. Şu anda transfer konuşmuyoruz, hepsi bizim sözleşmeli futbolcumuz. Buradan da haberi yapan kişilere söylüyorum, lütfen bizi rahat bıraksınlar. Ben futbolcularımla sabah akşam konuşuyorum. Şu anda bir sıkıntımız yok. Ama her şeyin bir dönemi var. Bu Bursaspor'a zarar verir. Futbolcular da gazeteleri, sosyal medyayı takip ediyor. Neden bu haberler böyle çıkartılıyor, çünkü kupayla ilgili."

Haberin Devamı

"BU KADARI DA OLMAZ"

Ulusal basına da tepki gösteren Başkan Bölükbaşı, "haset ve kıskançlık içinde olduklarını" belirtirken şöyle dedi:

"Yazıyorlar, (yüzde 80 bitti, 90 bitti, aldık, ettik) diye. Neyi alıyorsun sen, simit mi alıyorsun? Bu kadarı da olmaz. Bırakın kardeşim daha sezon bitecek. Devre arasında da hepsine transfer teklifi var diyorlardı. Satmıyoruz diyoruz gene yazıyorlar. Ben söyledim, bu kadroyu bozmak istemiyorum. Bütün imkanlarımla bunun için uğraşıyorum. Dün İstanbul'daydım. Konuştuk. Ama bunu futbolcularıma aksettirmem. Şu anda 2 maçımız var. Onlara odaklanmamız lazım. Futbolcuların da kafalarının rahat olması lazım, genç insanlar bunlar."

"İMKANLARIMIZI ZORLUYORUZ"

Sosyal medyadan, "başkan açıklama yap" diye kendisine baskı yapıldığını da vurgulayan Başkan Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"İki tane tweet atıyorlar. Yeter yani. Büyük Bursaspor istiyorsak, muhakkak sabırlı olacağız. Ne yapayım taraftarıma yalakalık mı yapayım. Adamın maliyeti belli, imkanlarımızı zorluyoruz, almak da istiyorum, kadromuzu bozmayacağımızı da söyledim. Şenol Güneş'le de her gün görüşüyorum, kahvaltı yapıyorum, öğlen yemeği yiyorum, şakalaşıyoruz. Ama her şeyin bir zamanı var. Her gün çıkıp televizyona demeç mi vereyim, bugün şu oldu, 2 dakika sonra bu olacak diye."

"YAPTIYSA YAZIKLAR OLSUN"

Başkan Bölükbaşı, soru üzerine Mahmut Uslu'nun açıklamalarına değinirken şunları söyledi:

"Mahmut Uslu'nun öyle açıklama yaptığını düşünmüyorum, yapamaz. Yapıyorsa da yazıklar olsun. Yaptığını düşünmüyorum, yaptıysa da adam değildir. Ben de söylüyorum, bu kadar net."

Başkan Bölükbaşı, Timsah Arena'nın isim hakkı için Lacoste firması ile görüştükleri konusunda ise, "Ben iyi Bursasporlu'yum, bunu kimseyle tartışmam. Biraz sabırlı olsunlar" dedi.

"FERNANDAO'NUN MALİYETİ 30 MİLYON"

Son olarak sözü Fernandao'nun maliyetine getiren Başkan Bölükbaşı, bu konuda şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Fernandao'nun 5 milyon Euro bonservisi var. Kendisi de 3 sene için 5 milyon Euro istiyor. Toplamda 10 milyon yapıyor, çarp üçle, 30 milyon oluyor. Senin bütçen ne kadar 55 milyon Euro. Reklam gelmiyor, sponsorun yok, maça gelmiyorsun, storlardan ürün almıyorsun, maça gelmiyoruz Passolig, her şeye bahanen var. Biz bu Bursaspor'u en tepeye çıkartacağız. Kim beklerdi böyle Bursaspor'u. Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımı, milli takıma 6 futbolcu gönderen bir takım. Şu anda ben transfer yapsam, hepsini satsam borcum da kalmaz, iyi futbolcular da alırım. Bunlar başarı istiyor ya ben onlardan çok daha fazla istiyorum."