Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Makine gibi olmalıyız'

'Makine gibi olmalıyız'

Dünkü idmanda fırtına gibi esen Vitor Pereira, öğrencilerinden beklentilerini tek tek sıraladı:

'Makine gibi olmalıyız'

“Hücuma çok paslı değil daha hızlı çıkın. Sahanın her alanında agresif bir oyun bekliyorum. Ancak Mehmet Topal atağa katılırken anında refleks gösterip onun kademesini kapatın. YOKSA BİTERİZ!”

F.BAHÇE’DE Vitor Pereira rüzgarı şiddetini arttırarak esmeye devam ediyor. Dünkü antrenmanın taktik bölümünde oyunun resmen içine girirek hem gerekli zamanlarda müdahalelerini yapan hem de en ufak ayrıntıları bile gözden kaçırmayarak herkesi kendisine hayran bırakan Portekizli teknik adam çalışmaya damgasını vurdu.
GENÇ oyuncularla yakından ilgilendirip, yanlışlarını yüzlerine anında söyleyen Pereira, takımın gelenine de seslenmeyi ihmal etmedi. Yeni sezonda nasıl bir futbol beklediğini açık açık dile getiren genç çalıştıcı, “İlk düşüncemiz sahanın her yerinde baskı yaparken topu o an kazanmak. Sizden beklentim daha agresif olmanız” dedi.
SAVUNMACILARIN 2. bölgeye çıkarken yaptıkları hatalara da değinen Pereira, “Mehmet Topal ayağa çıkarken onun kademesini doldurmamız şart. Yoksa biteriz. Kadememiz oyun içinde bir makine gibi olmalı. Alan kapatma ve daraltma işi artık sizde bir refleks gibi otomatik olarak olmalı. Çizginizi bozmamanız çok önemli” ifadelerini kullandı.
SARI-lacivertli yöneticilerin teklifini kabul ettikten sonra takımı kendisi için hazırlanan özel CD’lerde izlediğinde ilk teşhisi “Takım yavaş oynuyor” olan Pereira, bu durumu düzeltmak adına Topuk Yaylası’nda ince eleyip sık sokuyor. Bıkmadan usanmadan neler beklediğini tek tek anlatan başarılı hoca “Art arda çok pas yaptığımız zaman rakipler savunmaya yerleşiyor. Bu durum bizim boş alan bulmamızı engeller. Topu ileriye daha çabuk taşımamız şart. Çok adamla kontraya çıkarken de çeşitliliğimiz artmalı” şeklinde uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı