Gazete Vatan Logo
Futbol 'Malzeme olmayalım'

'Malzeme olmayalım'

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, transfer konusunda Fatih Terim’den böyle yardım istedi

'Malzeme olmayalım'

“Basında çıkan haberler yalan, çünkü henüz Terim bana listesini vermedi.. Versin, hemen istediği adamları alacağım.. Bu sefer ‘beceriksiz’ gibi gözükmeye hiç niyetim yok..”

-G.SARAY Başkanı Ünal Aysal açısından çok zorlu bir sezon oldu.. Play-off’tan sonra Süper Final’de, neredeyse şampiyonluğu F.Bahçe’ye kaptırma noktasına geldiler ama Kadıköy’deki son finali kazanıp önemli bir şampiyonluk elde ettiler.. Üstelik ezeli rakip F.Bahçe’nin mabedinde olaylı biçimde kupayı da aldılar.. 1 hafta şampiyonluğun coşkusuyla geçti ama ufak ufak transfer kulisleri de hareketlenmeye başladı.. Bu dünyayı çok yakından takip eden bir medya mensubu olarak kimi zaman benim de kafam karışıyor.. Kalou’dan Chivu’ya, Drogba’dan Berbatov’a pek çok isim yer alıyor medyada.. Kafa karışıklığını gidermenin en basit yolu transferdeki son durumu, açık sözlülüğü ile tanıdığım Ünal Aysal’a sormaktı.. Sordum nitekim..

-ÜNAL Aysal transfer konusunda hedeflerini çok net belirlemiş.. İsim olarak değilse bile strateji olarak.. Şunları aktardı kısaca:
Malzeme olmayalım-ŞAMPİYON olduktan sonra ben Fatih Hoca ile bir görüşme yaptım.. Ve kendisinden şu ricada bulundum:

‘İNANMAYIN’

-“HOCAM, geçen yıldan bir ders çıkarmak istiyorum kendi adıma.. Pek çok isim ortalıkta dolandı, biz kulüp olarak çoğuna talip olduk.. Ama günün sonunda transfer gerçekleşmeyince “beceriksiz” bir yönetim gibi gözüktük.. Ve ağır eleştiriler aldık.. Bu sefer daha mantıklı davranmak istiyorum.. Senden tek ricam var:

-ÇALIŞMA arkadaşlarınla bana kesin transfer listesini alternatifli olarak sunun.. Ben de yabancı menajerlerle ilişkiyi keseyim.. Senin istediğin kimlerse onun bütçesini oluşturalım.. Taraftarımızı da boşu boşuna beklentiye sokmayalım..”

-TERİM de medyanın transfer bombalarından rahatsız olduğu için başkan Aysal’ın fikrine çok sıcak yaklaşmış..

-PEKİ Terim, söz konusu listeyi Ünal Aysal’a verdi mi? Veya G.Saray resmi olarak transfer çalışmalarına başladı mı? Başkan diyor ki:

-BENİM sözüme itibar edeceğini düşünüyorum.. İnan bana ortada dolaşan isimlerin hepsi tevatür.. Çünkü birincisi acelemiz yok, ikincisi nereye transfer yapacağımız 3 aşağı 5 yukarı belli.. O nedenle gaza gelmeyiz.. Eğer şu anda transfer görüşmesi yapılıyorsa ki, yapılmıyor, benden habersiz yürütülüyordur.. Bu nedenle inanmayın çıkan haberlere..

-MEŞHUR listenin Terim’den başkana gelmesi ne kadar sürer? Bence bu haftayı geçmez..

‘Nefret değil sevgi ile büyüyoruz’

G.SARAY küldür, sevgisi ile var olur. G.Rangers, Kızılyıldız gibi takımlar nefretle gelişen ve büyüyen takımlardır. G.Saray öyle değildir sevgi ve saygıyla büyür. Bu yumağı ne kadar büyütürsek güçlü oluruz. G.Saray biraz daha güçlenip iç sorunlara daha çok vakit ayıracaktır.

BEN televizyona yalnız çıktım, Nihat Özdemir’in katılması sürpriz oldu. 2. sürpriz Özdemir gibi sakin birinin tamamen havayı değiştirmek şampiyonluğmuzun üstünü kapamak için saldırıya geçmesiydi. Size vasiyetim ağırlığınızı, dengelerinizi hiçbir zaman bozmayacaksınız. Karşınızdaki size zorlar. G.Saray başkanının vereceği en güzel cevabı verdim.”

‘G.Saray ile Beşiktaş’ın iç içe oynaması zor’

“BEŞİKTAŞ’TAN TT Arena’da oynamak istediklerine dair bir talep gelmedi. Böyle birşey olabilir. Biz de Serdar Bilgili zamanında onların stadında oynamak istedik. Ama şartlarda anlaşılamadı. Teklif gelirse konuşuruz,. Ama bu karmaşaya neden olur. G.Saray ve Beşiktaş’ın bir arada iç içe oynaması zor.”

‘Juve kolay olay Melo’da’

“FELİPE Melo şahsen benim sevdiğim bir oyuncu. Devam etmesini isterim. Bir yandan şunu da düşünmeniz lazım, böyle bir ekip içinde maliyeti diğerlerinin iki misli bir oyuncu oynattığınızda, bunu devamlı yapamazsınız. Diğer oyuncular için denge bozulur. Oyuncumuzun biraz daha fedakârlık etmesi gerekiyor aldığı rakamlarda. Biz Juventus’la otursak anlaşırız. Sorun yok. Şu anda üstünde durulmakta olan ve müzakere edilen konu, Melo’nun kendi alacağı paradır.”

‘Mahmuti 2 yıl sonra CEO’

-‘DÜNYADA biri teknik direktör ve menajer, biri de ayrı ayrı olmak üzere iki 2 sistem var. Bu bir yönetim seçimi. İngiltere de 2 görev bir kişiye verilmiş. Alman sistemi farklı. Biz Avrupa sistemini sevsek de Fatih hocayı her iki görevi de tutmayı düşünebiliriz.

-OKTAY Mahmuti bundan sonra basketbolun genel müdürü görevine geliyor. Taraftar teknik direktör olarak görmek istiyor. Oktay hoca ile bu yönde düzeltme yaptık. 2 yıl teknik direktör olarak göreceğiz, 2 sene sonra genel müdür olarak görebilirsiniz.’

Haberin Devamı