Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Mayıs sonu görüşelim'

'Mayıs sonu görüşelim'

Başkan Dursun Özbek ile Mircea Lucescu ne konuştu Vatan açıklıyor:

'Mayıs sonu görüşelim'

Rumen çalıştırıcı ile bir telefon görüşmesi yapan Özbek, G.Saray’ın ilgisini ve planlarını detaylı bir şekilde anlattı. Luce ise hem Shakhtar’ın hem de G.Saray’ın kupa finali olduğunu hatırlatıp masaya oturacakları tarihi söyledi.

G.SARAY tarihinin en önemli başarılarında imzası bulunan Mircea Lucescu’nun adı sık sık Türk ekipleri ile anılsa da Rumen teknik adam belki de ilk kez geri dönmeye bu kadar yakın... 2000 yılında UEFA Kupası’nın kazanılmasının ardından Fatih Terim’in yerine göreve gelen Mircea Lucescu UEFA Süper Kupası’nı kazanıp takımın başındaki ikinci sezonunda da kısıtlı oyuncu kadrosu ile takımı lig şampiyonluğuna ulaştırmıştı.
2002-04 arasını Beşiktaş’ta geçiren ve siyah-beyazlı kulübe 100. yıl şampiyonluğunu getiren deneyimli teknik adam ardından da Ukrayna ekibi Shakhtar Dontsk’in başına geçti ve kulübe UEFA şampiyonluğu da dahil neredeyse kazandırmadık kupa bırakmadı.
LUCESCU’NUN ismi sezon sonu için yeniden Türkiye gündemine otururken G.Saray Başkanı Dursun Özbek de eski hocaları ile bir görüşme yaptıklarını ve ondan haber beklediklerini geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada altını çizerek vurguladı. Sarı-kırmızılı kulübü gelecek sezon çalıştıracak teknik adama bir an önce karar vermek isteyen sarı-kırmızılılar ise Rumen hoca ile yaptıkları bu konuşma sonrasında frene bastı.
‘İKİ TARAF İÇİN DAHA OLUMLU OLACAKTIR’
BAŞKAN Özbek ile bir süre sohbet eden 70 yaşındaki teknik adam, sadece Ukrayna Kupası’nda final maçının kaldığını, aynı durumun G.Saray için de geçerli olduğunu söyledi. Görüşmeyi sezon sonunda yapmanın daha doğru olacağını belirten Lucescu, “Teklifiniz için teşekkürler. G.Saray benim için çok önemli bir kulüp ve orada hep güzel hatıralarım var. Ancak şu anda Shakhtar’daki maç programım devam ediyor. Bu nedenle mayıs ayının sonunda görüşelim. G.Saray dışında Rusya, Ukrayna ve başka ülkelerden de teklifler alıyorum. Bunları ailemle de görüşüp değerlendireceğim. Ay sonunda görüşmek iki taraf için de daha olumlu olacaktır” dedi.
İKİ taraf ay sonu için sözleşirken başkan Özbek de futbol takımını ayağa kaldıracak isim olarak gördüğü Lucescu ile masaya oturmak adına diğer teknik adamlarla görüşmelerini bir süre erteledi.

Haberin Devamı