Gazete Vatan Logo
Gençlerbirliği 'Melih Gökçek'in heykelini dikerim'

'Melih Gökçek'in heykelini dikerim'

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'dan Melih Gökçek'e destek geldi.

'Melih Gökçek'in heykelini dikerim'

Ankara'daki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) geleceğiyle ilgili yapılan toplantıda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in "spor alanı" önerisine Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'dan destek geldi.

Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi gibi Gökçek'in de tecrübeli bir başkan olduğunu vurgulayarak, Gökçek'in, 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin hemen yanında bulunan ve içinde AKM ve Hipodrom'u barındıran geniş araziyi, aradaki bulvar trafiğinin yerin altına alınıp büyük bir spor merkezi olarak düzenlenmesi önerisini çok yerinde bulduğunu söyledi.

"Sayın Melih Gökçek AKM'nin olduğu alana o stadyumu yapsın, heykelini yaptırır, kapısına dikerim" diyen Cavcav, "Ben 36 yıldır başkanım. 80 yıldır bu şehirde yaşıyorum. 10 yaşımdan beri de 19 Mayıs Stadı'nda maç izlerim. Bana 'yeni stadyum nerede yapılsın?' diye sorsalar, ben de tereddütsüz sayın Gökçek'in işaret ettiği bölgeyi söylerim" ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek'in siyasette çok tecrübeli bir isim olduğunu belirten Cavcav, bir belediye başkanı olarak hem şehri hem futbolu yakından tanıyan ve 21 yıldır görevini yürüten bir insanın görüşüne saygı duyulması gerektiğini kaydetti. Cavcav, "İkimiz de başkanız. O, şehri yönetiyor, ben de bir futbol kulübünü yıllardır yönetiyorum. İkimiz de aynı şeyi söylüyorsak bir nedeni var. Çünkü burası stadyum ve spor merkezi için en uygun yer, çünkü şehrin ortası. Açın haritayı bakın" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Gökçek'in hediyesi"

İlhan Cavcav, Melih Gökçek'in, bu önerisini hayata geçirmesi durumunda Ankara sporuna katkısından dolayı Melih Gökçek için bir heykel yaptıracağını söyledi.

"Futbol adamı" olduğunu ve böylesi bir hizmetin değerini de en iyi kendisinin bileceğini dile getiren Cavcav, şöyle devam etti:

"Melih Gökçek'in siyasetteki ilk yıllarından beri futbola olan ilgisini yakından izliyorum. Bir şehre yeni bir takım kazandırmak çok önemli bir hizmet. Ankaraspor'un ismi Osmanlıspor olarak değiştirildi, stadın ismi de Osmanlıspor oldu. Dün Beşiktaş maçını izlemek için Yenikent'e gittim. O stadyumun eski halini en iyi bilenlerden biri benim. O eski stadyum gitmiş, tribünleri kapatmışlar, yerine modern bir tesis gelmiş. Bunların hepsi büyük hizmetler. Orada Ahmet Gökçek'e de söyledim. Sayın Gökçek spora ve futbola önemli hizmetler yapan bir başkan, yeni stadyum konusunda sorumluluk alması, öneri getirmesi çok mühim."

Haberin Devamı

AKM'nin yeni bir stadyumu da içerecek bir spor merkezi haline getirilmesinin, Melih Gökçek'in Ankaralılara hediyesi olacağını söyleyen Cavcav, uzun yıllar Çankaya'da ikamet ettiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi çocuklarımla beraber Çayyolu'nda yaşıyorum. Her gün işe gidip gelirken yüzlerce araba görüyorum. Çayyolu zengin muhiti. Yeni stadyumun Çayyolu'na yapılması, bu muhiti, zengin insanları stadyuma çekecektir. Bu sayede belki Gençlerbirliği'nin maçlardan elde ettiği hasılat bile artar ama benim böyle bir arzum ve isteğim yok. Stadyum ve spor alanı şehrin merkezinde olmalı. Mamaklılar, Keçiörenliler, Etlikliler, Çankayalılar, her kim isterse kolayca ulaşabilmeli. Sayın Başkan'ın söylediği o kadar isabetli bir yer ki isteyen arabasıyla, isteyen metroyla hatta banliyö treniyle ulaşabilir. Bu proje Ankara'da futbolu canlandırır. Bütün şehri oraya çeker. Başkan ile aynı düşüncede olmamız, Ankara'da futbolun ve Gençlerbirliği'nin geleceği konusunda bana ümit verdi."

Haberin Devamı