Gazete Vatan Logo
Futbol "Mesele Aziz Yıldırım değil"

"Mesele Aziz Yıldırım değil"

Futbol yorumcuları Metin Tekin ve Rıdvan Dilmen, futbol gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptılar.

"Mesele Aziz Yıldırım değil"

Sabah gazetesinde yer alan söyleşide Türk futbolunun iki efsane ismi Metin Tekin ve Rıdvan Dilmen futbol gündemini şöyle değerlendirdi:

Fenerbahçe ve Trabzonspor maçından sonra yine ortalık karıştı. Bu kavga ne zaman biter?

Dilmen: Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında öyle 2010-11 sezonundan kaynaklanan bir husumet yok. Bu husumet çok uzun yıllardır var. Gerçekçi olalım. Futbolcu olduğum yıllarda öğlen 3'te biten maçtan akşam 9 da polis kontrolünde çıktığımı bilirim. O zaman ne şike ne başka bir şey vardı. Aynı şekilde Trabzonspor da Kadıköy'deki maçlarda sıkıntı yaşıyordu. 80 ve 90'lardan bahsediyorum. Bunun birinci sebebi, genelde Trabzonspor ve F.Bahçe'nin şampiyonluklarında hep birbirleriyle çekişmiş olmaları. Ya Trabzon F.Bahçe'nin önünde şampiyon bitirmiştir ligi ya da Fenerbahçe. Hep rakip olmuşlardır.

Tekin: Şampiyonluk rekabeti gerçekten hep ikisinin arasında geçti. Beşiktaş ile Trabzonspor arasında da geçtiği oldu ama Fenerbahçe- Trabzon rekabetleri çok fenomen rekabetlerdir. Aykut Hoca'nın o meşhur gol attığı ve Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu maç var mesela.

Dilmen: 3 Temmuz'dan sonra olay sadece alevlendi. Zaten vardı, her şey güllük gülistanlık değildi.

Tekin: Ben rekabetin keyif olduğunu düşünüyorum. 3 Temmuz süreci başka bir boyut kazandırdı. Bunu nasıl halledecekler, Federasyon kararını verecek herhalde.

Dilmen: Bizim şahane arkadaşlarımız var Trabzon'da. Keyif aldığımız maçlarımız var. Selahattin Çakıroğlu benim çok iyi arkadaşım ama mesele kupa meselesi değil. Mesele Fenerbahçe meselesi. Mesele Aziz Yıldırım değil, mesele Fenerbahçe. Aziz Yıldırım'a saldırılıyor cümlesini aklından çıkarsın herkes. O yalan bir laf. Aziz Yıldırım kim işadamı mı? F.Bahçe başkanı. Aziz Yıldırım'a yapıyoruz, F.Bahçe'ye yapmıyoruz bu hikaye. F.Bahçe'nin canı acırken, can acıtan insanların da bir kitapevine gidip Fenerbahçe tarihini anlatan bir kitap alıp okumaları gerek. Tavsiye ederim.

Ömer Şişmanoğlu A2'de oynadı, geçen hafta kurtarıcı oldu. A2'nin A takıma katkısının kanıtı diyebilir miyiz?

Dilmen: Verim alırsan A2 süper. Ama oyuncular orayı hafif görüyorlar. Angarya görüyorlar. Cristian'ı al A2'de oynat. Oynatabilir misin?

Tekin: Oyna demek bile ayrılık sebebidir değil mi hocam? Futbolcu yedek kalmaya razıdır ama A2'ye razı olmaz. İnsan da psikolojik bir varlık yapacak bir şey yok.

Dilmen: Önder Özen'i de tebrik etmek gerek. Planlama antrenörlükte çok önemlidir. Beşiktaş'ın ekonomik olarak bir bütçesi var. Buna göre davranmak gerek. Motta büyük olasılıkla 4., 5. alternatiftir ama faydalı oluyor. Ömer'i bir gün Eskişehir'de oyuna girsin ve gol atsın diye aldı Önder hoca. Tebrik ediyorum. Önder hocanın bir eseridir.

3 büyüklerin rekabetinin yanı sıra hocalarının da karizma yarışı olacak gibi.

Tekin: Kadın gözüyle oldu biraz ama... Bilic biraz farklı tarz olarak. Karizması CV'sinden geliyor. Hukukçu, gitarist, futbolcu. Mancini stil sahibi yakışıklı. Ersun Hoca da bir tarzı var. Başarı olduğu zaman bunlar bir yere gelir olmazsa artist olur. Başarı gelirse karizma olur. Başarısız olunca artistlik mi yapıyor derler.

F.Bahçe-Trabzon maçındaki olaylar Mancini'ye yaradı galiba ilk maçtaki yenilgisi es geçildi?

Dilmen: Mancini ile ilgili haksızlık yapmak istemiyorum, daha en az bir aya ihtiyacı var. Yeni bir ortama geldi. Yetenekli ve iyi bir antrenör olduğu kesin. Mancini'ye biraz süre vermemiz lazım.

Tekin: Ne Juventus'tan alınan 1 puan Mancini'ye verilir, ne de Akhisar yenilgisi. Biraz bekleyelim. Yalnız Lutfi Arıboğan "Cesaretinden dolayı kutluyorum Mancini'yi" dedi. Bunu anlamak çok zor. Galatasaray'ın başında maça çıkmak iki gün içinde cesaret midir?

Drogba için neler söylersiniz?

Dilmen: Tahminlerimizin çok ama çok üzerinde bir verim verdi. Bugün Juventus'a gönder oynar. Saygı duyulacak performans. Tekin: Hiç beklemiyordum bu yaşta böyle fizik, kalite. Ama Sneijder beklediğim gibi çıktı. Takımın kimyası bozuldu. İki santrforla oynayamıyorsunuz. Eğilip, bükülüyorsunuz.

Dilmen: 100 sene sonra da Fatih Terim hep zihinlerde ve kalplerde olacak. Ünal Bey'in Fatih Hoca'nın şahsıyla ilgili neler neler söyleniyor. Olay yanlış yerlere gitti. Fiziksel durumlarla ilgili rezalet açıklamalar. Herkes kendine gelsin. Örf ve adetlere aykırı.

Haberin Devamı