Gazete Vatan Logo
Voleybol "Milli Takımlar sahaya yüreğini koyacak"

"Milli Takımlar sahaya yüreğini koyacak"

Türkiye Voleybol Federeasyonu'nun Milli Takımlardan sorumlu yöneticisi Kurtaran Mumcu, Vatan'a konuştu:

"Milli Takımlar sahaya yüreğini koyacak"

“En büyük arzumuz savaşçı ve başarıya odaklı milli takımlar yaratmak. Her oyuncusunun yüreğini ortaya koyarak oynayacağı, davet edildiğinde koşarak geleceği ve herkesin gururla alkışlayacağı milli takımlar oluşturacağız.”

TÜRKİYE Voleybol Federas-yonu’nun milli takımlardan sorumlu yöneticisi Kurtaran Mumcu, gelecek dönemde uluslararası organizasyonlarda Ay-yıldızlı formanın en iyi şekilde temsil edileceğini söyledi. VATAN’a konuşan ve sorularımıza samimi yanıtlar veren Mumcu’nun açıklamaları şu şekilde:

Milli Takım yeni bir yapılanmaya gitti... Yeni dönemde bizleri neler bekliyor?

“21 KASIM’DA göreve geldikten sonra yönetim olarak milli takımlarda, Türk voleybolunu ve Türk oyuncusunun yapısını bilen, hızlı adapte olacak antrenörlerle çalışmanın doğru olduğunu düşündük. Bayanlarda Giovanni Guidetti ve erkeklerde Josko Milenkoski ile anlaştık. Bu tercihlerin camiamız tarafından desteklenmesi bizi mutlu etti. En büyük arzumuz savaşçı ve başarıya odaklı milli takımlar yaratmak.”

‘DEVŞİRME OYUNCU NEDEN OLMASIN?’

Haberin Devamı

Voleybolseverlere nasıl bir milli takım vaat ediyorsunuz?

“HER oyuncusunun yüreğini ortaya koyarak oynayacağı, davet edildiğinde koşarak geleceği ve herkesin gururla alkışlayacağı milli takımlar oluşturacağız.

”Devşirme oyuncu fikrine bakış açıınız nasıl?

“BÜTÜN dünyada ve branşlarda uygulan bir yöntem. Neden olmasın?”

‘Milli takıma gelmemek düşünülemez’

Her yıl oyuncuların milli takıma gelip gelmemeleri tartışılır? Bu konuda fikriniz nedir?
“GÖĞSÜNDE Ay-yıldızı taşıyan milli takımlarımıza davet edilen oyuncularımızın hiçbirinden böyle bir talep olacağını sanmıyorum. Bunu düşünmek bile yanlış olur. Daha önceki dönemlerde oyuncuların çeşitli gerekçelerle milli takımlara gelmedikleri söyleniyordu. Bizim amacımız her oyuncunun gelmek için can atacağı milli takımlar yaratmak. Davet edilen her oyuncu sağlık sorunu yoksa gelmek zorunda.”
“GIOVANNI eski tanıdığım, hep birlikte çalışmak istediğim, son derece başarılı ve enerjik bir antrenör. Hollanda ile 1.5 yıl daha sözleşmesi vardı ve bu sorun teşkil ediyordu. Başkanımız Akif Üstündağ ile engelleri aşarak Giovanni’nin Hollanda ile anlaşmasını bitirmesini sağladık ve el sıkıştık.”
‘Avrupa Şampiyonası’nda hedefimiz madalya’
“BAYANLARDA önceliğimiz Dünya Şampiyonası Elemesi. 30 Mayıs-4 Haziran’da Sofya’da ilk elemeyi geçip şampiyonaya direkt katılmak istiyoruz.
Grand Prix geçmişte çok önem arz eden bir turnuvaydı. Ancak şimdi ülkelerin genç oyunculara deneyim kazandırdıkları bir turnuva haline dönüştü. Bu yıl bence en önemli hedefimiz Avrupa Şampiyonası finalleri. Hedefimiz madalya.”

Haberin Devamı