Gazete Vatan Logo
Basketbol "Müthiş bir proje yapıyoruz"

"Müthiş bir proje yapıyoruz"

Türk basketbol tarihi adına unutulmaz maçların oynandığı Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkım işlemi devam ediyor.

"Müthiş bir proje yapıyoruz"

Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan, salonun yıkımı ve sonrasındaki süreçle ilgili açıklamalar yaptı. Onan, ”Müthiş bir proje yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çok daha güzel bir salon olacak”

Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine güzel bir tesis yapacaklarını belirten Onan, "Abdi İpekçi Spor Salonu, Türk basketboluna çok uzun süre hizmet etti ve eskidi, yatırım yapılması gerekiyordu. Biz, bu kadar büyük bir araziyi yalnızca salon olarak değil, basketbol merkezi olarak da değerlendirmek istedik. Çok daha güzel bir salon olacak." ifadelerini kullandı.

“Burada kamp yapacaklar”

Yeni tesisin İstanbul'da basketbolun merkezi olacağını vurgulayan Onan, "Tesisin içinde 5-6 tane yan yana altyapı salonu olacak. Bunların içinde de 500 ila 700 kişilik tribünler bulunacak. Bütün İstanbul'un altyapı maçları burada oynanacak. Ayrıca burası A Milli Basketbol Takımı'nın kamp merkezi ve otel olacak. Biz altyapılarımızın hepsini çeşitli şehirlere kamplara gönderiyorduk, artık hepsi burada kamp yapacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

“Müthiş bir proje yapıyoruz”

Federasyon binasının yanı sıra düzenlenecek özel turnuvalar ile hakem ve antrenör eğitimlerinin de bu tesiste gerçekleştirileceğini aktaran Onan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Müthiş bir proje yapıyoruz. Tüm basketbolun altyapısına destek olacak. Proje başlıyor, çok yakında tanıtımını da gerçekleştireceğiz. Bu ilk adım, bütün alanı değerlendirip müthiş bir tesis yapacağız. Milli takım da maçlarını isterse burada oynayacak. Galatasaray ve Anadolu Efes daha önce nasıl Abdi İpekçi'de oynuyorlarsa burada oynamak istemeleri halinde devam edebilecekler."