Gazete Vatan Logo
Voleybol "Mutluluğum hayallere sığmayacak kadar büyük"

"Mutluluğum hayallere sığmayacak kadar büyük"

Şampiyonlar Ligi Final-Four’unda yer alan Naz Aydemir Akyol, VATAN’a konuştu:

"Mutluluğum hayallere sığmayacak kadar büyük"

“Çok büyük bir gurur benim için. Şampiyonlar Ligi küçüklüğümden beri hayalini kurduğum şeylerden biriydi. Bir gün 10 yıl boyunca üst üste final-four’da olacağımı söyleseler, inanmazdım.”

DİLE kolay, Şampiyonlar Ligi’nde üst üste 10. kez final-four’da yer alarak kırılması güç bir rekora imza attı son olarak VakıfBank forması giyen Naz Aydemir Akyol... Eczacıbaşı, F.Bahçe ve VakıfBank’la bu büyük gururu yaşayan 27 yaşındaki pasör, VATAN’a verdiği röportajda şunları söyledi:

“ÇOK büyük bir gurur benim için 10. defa üst üste final-four’da yer almak. Düşündüğüm zaman, 17-18 yaşından beri aralıksız olarak Şampiyonlar Ligi’nde final-four oynuyorum. Çok büyük bir tecrübe. İlk gittiğim zaman yaşadığım duygularla şu anki arasında çok büyük farklılıklar var. Çünkü, Şampiyonlar Ligi küçüklüğümden beri hayâlini kurduğum şeylerden biriydi. Eleonaro Lo Bianco’lu, Francesca Piccinini’li ve Lyubov Sokolova’lı Bergamo’nun finallerini izleyerek, acaba orada olabalir miyimin hayallerini kurarak antrenmanlar yapıyordum.

Haberin Devamı

BİR gün 10 yıl boyunca üst üste final-four’da olacağımı söyleseler, hiç inanmazdım. O yüzden mutluluğum hayâlleri sığmayacak kadar büyük. Ama bir yandan da inşallah 10’la da sınırlı kalmaz diye düşünüyorum.”

‘Kolay olmadı ama başardık’
VAKIFBANK’LA birlikte sezonu 4 (Şampiyonlar Kupası, Kupa Voley, Sultanlar Ligi, Şampiyonlar Ligi) kupayla kapatmaları ile ilgili Naz Aydemir Akyol şu ifadeleri kullandı:
“BİZ 4 kupa hedefini sezon başında her zaman da olduğu gibi inanarak koyduk. Kolay olmayacağını da biliyorduk, kolay da olmadı zaten. Son Şampiyonlar Ligi final maçının 25-15’lik setine bakıp ‘Çok kolay oldu’ dememek lazım. Sonuçta çok uzun bir süreç. Bu yolda baya ağır yenilgiler alarak, düşe kalka geliyorsunuz. Tabii ki kolay olmadı ama başardık.”
Hiç umutsuzluğa kapılmadım’
NAZ Aydemir Akyol, zaferle sonlardırdıkları Şampiyonlar Ligi finali hakkında ise şunları söyledi: “5. sette 12-9 gerideyken, umutsuzluğa hiç kapılmadım. Imoco Conegliano maçını kazanacağımızı biliyordum. Bu sene hep tamam mı, devam mı maçlarında bizim büyük geri dönüşlerimiz ve iyi oyunlarımız oldu. Mesela, ligin final serisinde gerideydik, tekrardan geri döndük. Kazanmayı bilen bir takım olmamızın çok büyük bir avantajı vardı orada. Çünkü Imoco bize göre çok daha yeni bir takımdı, biz ise daha oturmuş bir takımdık.
ZHU bir top çıkardı, ben atladım, Gözde sol eliyle topu karşıya attı. Zaten böyle anlar, genelde maçın ve hatta turnuvanın kırılma anları oluyor. Oradan döndü. Melis iyi servisler attı, Zhu sazı eline aldı ve bu şekilde de şampiyon olduk.”
‘15 Ekim’den sonra bebeğimizi bekliyoruz’
HAMİLELİK heyecanı yaşayan Naz Aydemir Akyol bu konuyla ilgili, “İnşallah 15 Ekim’den sonra bebeğimizi bekliyoruz. Zaten şu an VakıfBank’la olan kontratım da bitti. Yeni sezonun 2. yarısından sonra sahalara geri dönmeyi düşünüyorum. Umarım hiçbir konuda aksilik çıkmaz ve inşallah her şey de planladığımız şekilde
devam eder” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı