Gazete Vatan Logo
TBL 'NBA'de kendimi bugünlere hazırladım'

'NBA'de kendimi bugünlere hazırladım'

Hidayet Türkoğlu tek aday olarak girdiği Basketbol Federasyonu'nun olağan genel kurulunda 113 oyla başkan seçildi.

'NBA'de kendimi bugünlere hazırladım'

TBF’nin yeni patronu olan Türkoğlu, “İlkeli çalışmaya, etik değerlere sadık kalmaya ve Türk basketbolunu hak ettiği konuma taşımaya söz veriyoruz” diye konuştu

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Başkanlığı’na Cumhurbaşkanı Spor Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu seçildi. 146 delegenin hazirun listesine imza atıp 143’ünün oy kullandığı Genel Kurul’da 113 oy alan Türkoğlu, TBF’nin yeni patronu oldu. Verilen 30 oy ise geçersiz sayıldı.

ANKARA Hilton Oteli’ndeki toplantıya Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile birlikte F.Bahçe’den Nihat Özbağı ve Mithat Yenigün katılırken 11.10’da açılan oturumda hiçbir delege konuşması olmadan seçime geçilmesi dikkat çekti. Divan Kurulu’na Turgay Çataloluk’un seçilmesinin ardında çok hızlı bir şekilde oyulamaya geçilirken eski başkan Harun Erdenay, 18 aylık dönemindeki icraatlarını özetleyip “Hidayet’e destek olacağım, başarılar diliyorum” dedi.

‘YENİLİKLERE AÇIK VE CESURUZ’

ADAYLIK konuşması için kürsüye gelen Türkoğlu da “NBA sayesinde basketbolun en iyi pazarlama, sponsorluk, sosyal sorumluluk ve taraftar projelerinin bir parçası olarak kendimi bugüne hazırladım” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:
“ÇÖZÜLMEYİ bekleyen sorunlarımız ve iyileştirilmesi gereken alanlarımız var. Şeffaf, herkese eşit mesafede, yeniliklere açık ancak cesur kararların da altına imza atacak bir yönetim kuruyoruz. İlkeli çalışmaya, etik değerlere sadık kalmaya ve Türk basketbolunu hak ettiği konuma taşımaya söz veriyoruz.”
‘İstanbul’a yakışır bir turnuva olacak’
Türkoğlu genç sporcuların gelişimi, altın jenerasyonun başarılarını daha üst seviyelere taşıma konusunda da çalışmalara önem vereceklerini belirtip her ilde güçlü takımlar ortaya çıkarmak için de çaba göstereceklerini sözlerine ekledi. Önlerinde Eurobasket 2017 organizasyonunun bulunduğuna da işaret eden Türkoğlu “Ülkemize yakışır bir şampiyonayı hayata geçireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
‘Hayatını Türk basketboluna adadı’
FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, TBF Başkanı seçilen Hidayet Türkoğlu ve ekibine başarı diledi. Demirel, “Hidayet hayatını Türk basketboluna vermiş biri. NBA’de ülkemizi başarıyla temsil etmiş bir isim ve milli sporcu olarak yöneticilik hayatına başlıyor. TBF başkanlığı sorumluluğunu üstleniyor. Ekibiyle beraber Türk basketbolunun bayrağını daha yukarı taşımak için göreve geldi. Basketbol dünya sıralamasında Türkiye erkeklerde 8., kadınlarda 7., altyapılarda 5. durumunda. Umuyorum ki önümüzdeki 4 yıl sonunda her kategoride daha da ileri gideriz” dedi.
İşte Hidayet Türkoğlu’nun yönetimi
Ali Aslan
Arda Ermut
Kemal Akar
Ülkan Delikan
Yılmaz Argüden
Özden Pelister
Methi Bengisu
Mert Çetinkaya
Emre Hüseyin Soyuer
Hüseyin Beşok
Dinçer Çetintaş
Yahya Üstün
Güçlü Gökozan
Mehmet Fatih Öztürk

Haberin Devamı