Gazete Vatan Logo
TBL 'NBA'ye gittiğim için hiç pişman olmadım'

'NBA'ye gittiğim için hiç pişman olmadım'

THY Avrupa Ligi’nde son 8’e kalan Daçka’nın yıldız oyuncusu Furkan Aldemir, Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra NBA’ye gittiği için hiçbir pişmanlığı olmadığını söyledi

'NBA'ye gittiğim için hiç pişman olmadım'

THY Avrupa Ligi’nde son 8’e kalan 3 Türk takımından birisi olan Darüşşafaka Doğuş’ta 2 sezondur kariyerini sürdüren Furkan Aldemir, Real Madrid eşleşmesi öncesi Karar gazetesinin sorularını cevapladı. Furkan hedeflerinin Avrupa ve Türkiye Ligi’nde sonuna kadar gitmek olduğunun altını çizerken, NBA kariyerine de ayrı bir parantez açtı: “Galatasaray’dan ayrılarak NBA’ye gittiğim için inanın hiçbir pişmanlığım yok. Ben yaşamam gerekeni bir şeyi yaşadım ve orada kazandığım tecrübe bana olumlu yönde yansıdı.”

Daçka’nın son 8’e kalmasıyla başlamak gerekirse…

Avrupa Ligi’nde bu sene farklı bir format uygulandı. Oyuncular açısından biraz daha yorucu bir fikstür ama önceki sezonlarına göre daha zevkli. Daçka'nın tarihinde ilk kez son 8’e kalan kadroda olmak benim için ayrı bir gurur. Biz bu sene her şeyi yapabileceğimizi gösterdik. Yeri geldi Real Madrid’i, CSKA’yı yendik. İstikrarı tuttursak, sahada belli bir düzende oynamaya devam edersek başaramayacağımız hiçbir şey yok.

4 Türk takımından 3 tanesinin son 8’e kalması Final-Four açısından sizi nasıl etkileyecek?

Haberin Devamı

Böyle bir organizasyonun İstanbul’da olması Türk oyuncuları açısından önemli bir ayrıntı. En az iki tane takımla Final-Four’a gitmek isteriz. Gönül ister ki kupayı kazanan biz olalım.

REAL’İ GEÇEBİLİRİZ

Türk finali bekliyor musun?

Neden olmasın çok da güzel olur.

Takımdaki hava nasıl şu anda?

Yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen arkadaşlık ve takım içindeki uyum çok iyi. Herkes birbirine yardımcı olmak istiyor ve başarı geldikçe bu da artıyor. Koç takım içindeki kimyayı çok iyi tutturdu, başarımızdaki en büyük pay bu bence.

Real Madrid bu maç öncesi favori gösteriliyor...

Real Madrid yeri geldiğinde çok iyi oynuyor ancak takıldığı zamanlarda oluyor. Son 8’de aynı seviyede oynamaya devam edersek yenebileceğimizi düşünüyorum. İlk hedefimiz orada bir galibiyet alarak saha avantajıyla İstanbul’a dönmek.

Daçka’nın ligde şampiyonluk şansını nasıl görüyorsun?

Avrupa Ligi’ndeki yükselişimizi ligdeki başarımızla taçlandırmak istiyoruz. Şampiyonluk şansımızın olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

NBA’ye giden 9. Türk oyuncusun. Philadelphia kariyerini senden dinleyebilir miyiz?

Oradaki sistem biraz daha farklı. Başarıya aç bir takıma gittiğim için üzerine daha koyabileceğimi düşünmüştüm ama istediğim gibi olmadı ve bocalayarak geçti. Yaz ligi iyiydi benim açımdan ama ondan sonra istemediğim bir şekilde takımda kadro dışı kaldım. Ancak benim için büyük bir tecrübe oldu, öğrendiğim şeyler çok fazla.

NBA’ye gittiğin için pişman mısın?

Yakın arkadaşlarım da soruyor ama inanın hiçbir pişmanlığım yok. Ben yaşamam gereken bir şeyi yaşadım. Orada öğrendiklerimden açıkçası çok mutluyum. Daha iyi antrenman yapmam gerektiğini öğrendim. Kazandığım tecrübe bana olumlu yönde yansıdı.

Galatasaray’dan ayrılık sürecin de çok konuşulmuştu…

Bazı şeyleri anlatmak istedim ama çok yanlış anlaşıldı. Galatasaray’da şampiyonluk yaşadım, kariyerimde ayrı bir yeri var. Orada yaşadıklarım için çok mutluyum ancak şu anda Daçka’dayım ve burada olmaktan mutluyum.

Altyapısında başladığın Karşıyaka’da da bir kesim taraftarın da sana eski kırgınlıkları var o dönem Galatasaray’a gittiğin için…

Haberin Devamı

Her takımın taraftarı, o oyuncunun kariyeri boyunca orada kalmasını ister ama kişisel olarak baktığınızda birazcık bencillik olur. Biraz empati yaparak düşünmeleri lazım. Karşıyaka taraftarının benim için yaptıklarını unutamam. Karşıyaka’nın arenasına girdiğimde hala çok farklı hissediyorum, orası benim evim.

EuroBasket’e sayılı günler kaldı, ülkemizde oynanacak. Yeni bir hoca göreve geldi, nasıl görüyorsun şansımızı?

Ülkemizde olması bizim için avantaj. Geçmişte ülkemizde oynadığımız turnuvalarda kazandığımız başarılar ortada. Taraftarımızın desteğiyle daha iyi performans sergiliyoruz. Yeni bir jenerasyon tutturmaya çalışıyoruz. Koç Ufuk Sarıca daha önce Milli Takım’da birlikte çalıştığımız bir hoca. İyi bir ivme yakalarsak başarılı olacağımıza inanıyorum.

Sosyal medyada sana karşı yapılan eleştiriler seni nasıl etkiliyor?

Karşıyaka zamanımda sosyal medyadan etkileniyordum. Her eleştiriye açığım ama bazı insanlar saygı sınırlarını aşabiliyor. Sadece ailemi rahatsız edecek şeyler yazmasınlar, onun dışında beni olumsuz etkileyen bir şey yok.

Haberin Devamı

Daçka taraftarına mesajın?

Bizim farklı bir taraftarımız var. Volkswagen Arena ile birlikte iyi bir ivme yakaladık seyircimizle beraber. Kızılyıldız maçındaki onların bize kattığı atmosfer çok başkaydı. Salonumuz çok büyük değil ama gelen seyirci öyle bir atmosfer hissettiriyor ki onların desteğiyle daha büyük başarılar elde edeceğiz.

(Hakan Akar / Karar)