Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Ne koşması daha emekliyoruz'

'Ne koşması daha emekliyoruz'

F.Bahçe teknik patronu İsmail Kartal, öğrencileri için yapılan ‘kusursuz bir takım’ yorumlarına temkinli yaklaştı:

'Ne koşması daha emekliyoruz'

F.BAHÇE’NİN İsmail Kartal yönetimindeki son iki hazırlık maçında gösterdiği performans hem yönetimi hem başkanı hem de teknik heyeti fazlasıyla memnun etti. Ersun Yanal depreminin ardından kısa sürede toparlanan ve yeni hocalarının etrafında kenetlenen takım gelecek adına olumlu sinyaller verse de, Kartal temkini elden bırakmıyor.

ÇİÇEĞİ burnunda teknik adam İsmail Kartal takım olma yolunda aşama kaydettiklerini söylerken, henüz kusursuz hale gelmediklerinin altını çizdi. Zamanla istenilen düzeye çıkacaklarını belirten başarılı hoca, “Şimdiden ‘Bu Fener gerçekten mükemmel’ yorumları yapılıyor. Futbolumuzun şu anki aşamasında bu tip söylemleri abartı buluyorum. Daha yolun başındayız ve bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Bizim gözümüzde hazırlık maçları sonuç olarak değil, oynanan futbol ve mantık olarak önemlidir.

‘HERKES YARDIMCI OLUYOR’

TABİİ ki şu anki ortamdan ve futbolcuların özverili çalışmasından memnunum. Herkes elinden geldiğince teknik heyete yardımcı olmaya çalışıyor. Başarıyı hep beraber yakalayacağız. Ancak bu dönemler tehlikelidir. ‘Takım olduk’ dersiniz oluşan havadan etkilenir futbolcular. F.Bahçe için yapılan yorumlar ne abartı güzel ne de yerici olmalı. Daha koşmaya başlamadık. Emekleme aşamasındayız” ifadeleriyle ayaklarının yere sağlam basması gerektiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

ÖTE yandan Kartal’ın gelmesiyle birlikte Meireles ve Emenike’nin artan performansı da gözlerden kaçmıyor. Her iki oyuncu da Yanal’a tepkili ve sitemliydi. Sadece idman yapmak için yapan bu ikili Kartal ile birlikte çıkışa geçti. Oyuncularıyla antrenörken de yakın diyaloglar kuran İsmail hoca için bu durum şu günlerde tam bir avantaja dönüştü. Sow da bu isimlere eklenebilir. Senegalli oyuncu her sezon başı formundaki düşüşten dolayı tanınmayacak halde olurdu. İsmail Kartal, oyuncusuna beklentilerini anlatırken, “Geçen sezon yaptığımız gibi yine vuruş teknikleri üzerine bireysel çalışmalar yapabiliriz” ifadelerini kullandı.