Gazete Vatan Logo
Futbol 'O formalar sıcak baskıya dayanamadı'

'O formalar sıcak baskıya dayanamadı'

EURO 2016'daki Fransa-İsviçre maçında İsviçre'nin 4 futbolcusunun formalarının yırtılması şampiyonanın en çok konuşulan olayları arasına girerken, konu ile ilgili olarak Puma firması ve Türkiye'deki üreticisinden çarpıcı açıklamalar geldi.

'O formalar sıcak baskıya dayanamadı'

Euro 2016’ya damga vuran olaylardan biri önceki akşam oynanan Fransa-İsviçre maçında İsviçreli futbolcular Mehmedi, Xhaka, Dzemaili ve Embolo’nun formalarının yırtılması oldu.

'O formalar sıcak baskıya dayanamadı'

Gözler, İsviçre Milli Takımı’nın forma tedarikçisi Puma’ya çevrilirken, Alman markanın Euro 2016’da giyilen tüm formalarını Türkiye’de ürettirdiği ortaya çıktı.

Resmi sitesinden olayla ilgili açıklama yapan şirket, Puma formalarının turnuvaya katılan 5 takım tarafından kullanıldığını hatırlatarak, geride kalan 10 maçta herhangi bir problem yaşanmadığını hatırlattı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve nedenlerin araştırıldığı kaydedilen açıklamada, “Puma takımları, tüm ürün ve envanterimizin kontrol edildiğinden ve tekrar böyle bir olay yaşanmayacağından emin olabilir. Puma’nın Euro 2016’da kullanılan milli takım formaları Türkiye’de üretilmiştir” denildi.