Gazete Vatan Logo
Futbol 'O lisansı alacağız'

'O lisansı alacağız'

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, Avrupa vizesi için garanti verdi.

'O lisansı alacağız'

EŞİKTAŞ Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, TRTSpor’da yayınlanan ‘Kupa Saati’ programına konuk oldu... Siyah-beyazlı takımın gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Kıran’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sportif anlamda başarı elde edersek Avrupa Kupaları’na gitme hakkı kazanacağız. İdari anlamda ise UEFA lisansı alınmalı. Bunun için de maddi yükümlülükler yerine getirilmeli. 31 Mart’a kadar süremiz var. Daha önce gerçeğe aykırı beyanat verildiği için lisans alınamadı. Ne yapılacak, edilecek o UEFA lisansı alınacak.

Türkiye'den bir takım ‘Ben seneye Şampiyonlar Ligi’ni alacağım derse’ bunun altı çok boş kalır. Bunun için çalışmaların yapılması lazım, aksi halde bu espri olur. Kurumsallaşmak için uğraşıyoruz. Bir hedef koyduk, bunu akşamdan sabaha yapamayız. Görev süremiz içinde yapmayı planlıyoruz ve bunları birer birer yapıyoruz.

‘TAVSİYE ALACAĞIZ’ 

Gönüllü izlemecilik sistemini devreye soktuk. Gönüllü insanlar kulübe oyuncu tavsiye edecekler. Ama Beşiktaşlı olmaları şartı var. Bir form hazırladık. Bu formda özlük bilgileri var. Beşiktaşlı olduğumu taahhüt ediyorum diye imzalarını atıyorlar.

Bütün altyapıyı kucaklayacak bir tesis düşünüyoruz. En büyük sorun Anadolu’dan gelmiş, İstanbul’da evi olmayan oyuncularımız. Bunları yatıracak yerimiz yok, Ümraniye’de kalıyorlar. Fulya’dan kopuklar, hepsinin okulları Beşiktaş semtinde.”

Şampiyonluk yarışındaki rakiplerimizden birinin ilk 6 ay itibariyle tribün geliri rakamlarını aldık. Elde ettikleri tribün gelir rakamları bizim tam iki katımız.”

Necati Yücel geri dönüyor

BEŞİKTAŞ’IN eski fizyoterapisti Necati Yücel, pazartesi işbaşı yapacak. Bundan yaklaşık 15 gün önce Beşiktaş’taki sakatlıklar ile ilgili başkan Fikret Orman’a bir rapor veren ve dün de teknik direktör Samet Aybaba’nın isteği ile Ümraniye Tesisleri’ne çağrılan Yücel ile toplantı yapıldı. Görüşmeler neticesinde 64 yaşındaki tecrübeli fizyoterapistten faydalanma kararı alındı.

KULÜPTE 1969-96 yılları arasında çalışan ve 6 şampiyonluk gören Yücel, Beşiktaş Teknik Heyeti’nde bulunan Samet Aybaba, Ulvi Güveneroğlu ve Recep Çetin’in futbolculuk döneminde görevdeydi.

‘Altınsay ile sorun yok’

“İbrahim Altınsay’la problemimiz yok. Sadece fikir ayrılığı yaşadık. Biz yerli bir teknik direktörle yola çıkmayı uygun bulduk, İbrahim Bey ise yabancı bir çalıştırıcı gelmesini savunuyordu. İnşallah yeniden çalışırız.”

Haberin Devamı