Gazete Vatan Logo
Futbol 'O taksiciyi takıma alırdım'

'O taksiciyi takıma alırdım'

Solberg, önceki gün bindiği taksi şoförüne ‘Hızlı sür’ dedi ve gözlerine inanamadı

2003 Dünya Ralli Şampiyonu Petter Solberg, önceki gün bindiği taksi şoförüne ‘Hızlı sür’ dedi, atılan makaslar sonrası gözlerine inanamadı

İSTANBUL’DA yapılacak Dünya Ralli Şampiyonası öncesi 2003 Dünya Şampiyonu Petter Solberg, VATAN’a ilginç bir anısını anlattı. Norveçli yıldız aslında tam anlamıyla bir Akdenizli olarak çıktı karşımıza. Sıcak davranışlarıyla etrafına neşe saçarken, Türkiye’de yaşadığı olaylardan müthiş eğlendiğini belirterek, buluşmaya gelirken bindiği takside başından geçenleri anlattı:

“EKİP olarak Pendik’ten bindiğimiz taksinin şoförüne Taksim’e yemeğe yetişmemiz gerektiğini, biraz hızlı gidip gidemeyeceğini sorduk. Film ise tam olarak bundan sonra başladı. İnanılmaz bir pilotla yolculuk yaptığımızı farkettik. Yaptığı makaslara ben bile inanamadım. Sadece arkama yaslanarak dehşet içersinde olanları izledim.”

SOLBERG bu sözlerinin ardından ise taksi şoförüne şu itirafı yaptığını söyledi: “Eğer seni daha genç tanısaydım, kesinlikle takımıma alırdım.”

36 yaşındaki Norveçli pilot ayrıca, yarışların tüm lastiklerinin Türkiye’de üretilmesinin büyük başarı olduğunu ifade etti. Tecrübeli sürücü Türkiye’nin ileriki yıllarda motorsporlarında daha da önemli roller alacağını vurguladı.

İlk günü Ogier önde tamamladı

DÜNYA Ralli Şampiyonası’nın 4. ayağı olan Türkiye Rallisi dün resmen başladı. Yarışın açılış etabı olan Darlık 1 etabını Petter Solberg önde geçerken, BP Ford Abu Dhabi’den Mikko Hirvonen günün ikinci etabı olan Karabey 1’de liderliği devraldı.

GÜNÜN üçüncü etabı olan Bozgoca 1’de ise Citroen Junior’dan Sebastian Ogier sahneye çıktı ve sırasıyla Hallı, Darlık 2, Karabeyli 2, Bozgoca 2, Hallı 2 ve seyirci özel etabı sonunda liderliğini korumayı bildi ve ilk günü 1. sırada bitirdi.

Haberin Devamı