Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Obradovic çok büyük bir fırsat'

'Obradovic çok büyük bir fırsat'

Fenerbahçe Ülker'in ABD'li oyun kurucusu Hickman: İlk defa Obradovic ile çalışıyorum. O yüzden çok heyecanlıyım.

'Obradovic çok büyük bir fırsat'

Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı'nın 2014-2015 sezonu öncesi kadrosuna kattığı isimlerden ABD'li oyun kurucu Ricky Hickman, başantrenör Zeljko Obradovic ile çalışmanın, kendisi için çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Son iki sezonda İsrail'in Maccabi Electra Tel Aviv takımında forma giyen, geçen sezon takımıyla THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluk başarısı yaşayan Hickman, sarı-lacivertli ekipteki hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Obradovic ile ilk kez çalıştığını kaydeden ABD'li oyuncu, "Bu benim için çok büyük bir fırsat. O yüzden de çok heyecanlıyım. Şu anda çok sıkı bir çalışma temposu içerisindeyiz. En iyi şekilde yeni sezona hazırlanıyoruz" diye konuştu.

"Türkiye Ligi müthiş bir tecrübe olacak"

Hickman, Türkiye Basketbol Ligi'ndeki rekabet ortamının, THY Avrupa Ligi maçları için kendilerine önemli bir tecrübe olacağını söyledi.

Türkiye'deki lig hakkında biraz bilgi sahibi olduğunu kaydeden ABD'li oyun kurucu, "Çok kaliteli takımlardan, oyunculardan ve antrenörlerden oluştuğunu biliyorum. Rekabet dolu bir yıl olacak. Avrupa Ligi'ne hazırlanma açısından da Türkiye Ligi bizim için müthiş bir tecrübe olacak" şeklinde ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

"İlk hedef Top 16"

THY Avrupa Ligi'ndeki mücadelede, adım adım gitmek gerektiğini anlatan Hickman, ilk hedefin "Top 16" turuna yükselmek olduğunu kaydetti.

Taraftar desteğinin de çok önemli olduğuna değinen ABD'li oyuncu, şöyle devam etti:

"Avrupa liginde, çok zorlu bir süreç olacak. İlk hedefimiz Top 16'ya çıkmak. Onu başardıktan sonra da adım adım, aşama aşama gitmemiz gerekiyor. Tabii ki en büyük hedefimiz dörtlü finalde yer almak. Taraftar desteği çok önemli bir şey. Çünkü sahada daha enerjik olmak için, daha iyi oynayabilmek için en büyük destekçi onlar. Mutlaka gelip bize destek versinler."

"Favorilerin kazanamadığı çok yıl var"

Sarı-lacivertli oyuncu, takım oyununun geçen sezon İsrail'de kendilerine THY Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandırdığını belirtti.

Geçen sezon Maccabi Electra Tel Aviv'in favori olmamasına rağmen şampiyon olduğunu ifade eden Hickman, "Favorilerin kazanamadığı çok seneler oldu. bizimki de öyle bir şeydi. Sonuçta takım oyununu sahaya en iyi yansıtan ekipler kazanıyor. Biz de bunu başardık. Çok iyi bir takımdık. Kimyamız iyiydi ve şampiyon olduk" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı