Gazete Vatan Logo

'Olimpiyat heyecanı bizi formda tutuyor'

A Milli Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ufuk Sarıca, önlerinde kolay bir süreç olmadığını ancak Rio'ya gitmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

'Olimpiyat heyecanı bizi formda tutuyor'

Sarıca, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, oldukça yüksek tempolu bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtti.

Olimpiyat elemelerine yirmi günlük sürecin olduğunu ve takımın tam anlamıyla hazır olmadığını hatırlatan Sarıca, "Yedi kişilik kadromuzla en azından burada olanlarla hem hücum hem de savunma ile ilgili bazı prensipleri konuşup bunlar üzerinde çalıştık. Umuyorum ki ekibimiz tamamlandıktan sonra, turnuvaya dek hazır hale geleceğiz. Elimizdeki dar zamanı olabildiğince verimli kullanmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ufuk Sarıca, eksik bir kadroyla kampta bulunmalarının bir olumsuzluk durumu oluşturduğunu ancak bunu avantaja çevirmek için ellerindeki kısıtlı süreyi verimli değerlendirmeye çalıştıklarını aktardı.

Kendilerini zor bir sürecin beklediğini ve çok yüksek tempolu bir antrenman dönemi geçirdiklerini dile getiren Sarıca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde kolay bir süreç yok ama Rio'ya gitmek için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hepimiz hem bireysel olarak, hem ülkemiz hem de basketbolumuz adına bunun heyecanını yaşıyoruz. Oyuncularda da bu motivasyon gözle görülür derecede var. Hepsi bireysel çalışmalarını yaparak, bu kampa hazır gelmişler. Burada yüksek tempoda antrenmanlar yaptık ve oyuncularımız da çok olumlu reaksiyon gösterdiler. Normalde böyle kısa süreli bir ilk toplanma kampında temponun düşük olması beklenebilir ama Olimpiyat heyecanı bizi formda tutuyor."

Haberin Devamı