Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Ölümüne oynayacağız'

'Ölümüne oynayacağız'

Potanın Perileri'nin Başantrenörü Ekrem Memnun çeyrek final öncesi takımına inanıyor:

'Ölümüne oynayacağız'

“Turnuva içinde gelişmeye başladık. Daha geliştireceğimiz çok şey var. Şu ana kadar

iyi geldik ama sonu nasıl olur bilmiyorum.”

“Şuna eminim ki biz pes etmiyoruz. Net olan bu. Maçı hiç bırakmıyoruz. Çeyrek finalde de çıkıp ölümüne oynayacağız.”
AVRUPA Basketbol Şampiyonası’nda yarın çeyrek final mücadelesi verecek olan A Milli Kadın Basketbol Takımımız’ın başantrenörü Ekrem Memnun, VATAN’a özel açıklamalarda bulundu. Daha kat etmeleri gereken çok yol olduğunu belirten Memnun’un öne çıkan sözleri şöyle:
“BAŞTA çok kötüydük. Nevriye’nin küçük bir sakatlığı oldu. 10 küsür gün idman yapamadı. Turnuvanın başında da zehirlendi. Polonya maçını kaybetseydik her şey bambaşka bir yere gidebilirdi. Nevriye’nin yokluğunun etkisiyle başlarda iyi oynayamadık. Yeterli hazırlık süreci olmaması da bunda en önemli faktördü. Ama gün gün oyunumuz gelişti. Yeterli mi, hayır. Turnuva içinde gelişmeye başladık. Daha gelişeceğimiz çok şey var. Şu ana kadar iyi geldik ama sonu nasıl olur bilmiyorum.
‘HEDEF OLİMPİYAT’
HÜCUMUMUZ bu seviyede olabileceği kadar iyi. Bir günde dünyanın en iyi şutörünü yetiştiremeyiz. Çok basit top kayıplarını azaltıp belki attığımız sayıları 8-10 sayı yukarı çekebiliriz. Bu bizim savunmamızı daha da iyi yapar. Savunmaya da özel olarak çalışamadık. Kısacası savunma direncimiz ve gücümüz oyuncuların karakterinden ve özverisinden kaynaklı bir unsur.
BİZ her maçı kazanmak için oynayacağız. Bu takımın kazanabileceğini gördüm. Bazı sorunlarla henüz karşılaşmadım. Ama şuna eminim ki hiçbir zaman pes etmiyoruz. Maçı bırakmıyoruz. Net olan bu. Çarşamba günü (Yarın) çeyrek final oynayacağız. Ölümüne oynayacaklarını bilmiyorum. İlk amacımız olimpiyat elemeleri için vize almak.”
‘Işıl- Nevriye-Birsel sırtlarında taşıyor’
“BU işin gerçek sahipleri var. Nevriye, Birsel, Işıl. Bu üçünün adını başta verebilirim. Şaziye ve Bahar da bu isimlere eklenebilir. Buranın ne olduğunu gerçekten bilen, sırtında taşıyan insanlar var. Bir de bu işin nasıl olduğunu, nasıl olmasını gerektiğini anlaması geareken isimler var. Sanders’ı tanıdığım için çok memnunum. Kendine piyasa yapmak için değil, Türk gibi oynuyor.”
‘Gençler nerede olduğunu anlamalı’
“BUGÜN milli takımın sahip olduğu imkanlar hiçbir ülkede yok. Bunun için insanlar dişleriyle, tırnaklarıyla mücadele ettiler. Genç nesil arkadaşlar böyle bir bolluğun içine geldi. Gençlerin ayaklarını yere basmaları, ortamı sahiplenmeleri, ne gibi fedakârlıklar yapıldığını görmeleri gerekir. Nevriye’den, Birsel’den, Işıl’dan, Şaziye’den çok şey öğrenmeliler. Ben de onlara her fırsatta bunu anlatıp her an hissettiriyorum.”

Haberin Devamı