Gazete Vatan Logo
Voleybol "Önce final sonra şampiyonluk"

"Önce final sonra şampiyonluk"

Filenin Sultanları’nın 2 önemli ismi bugün başlayacak Avrupa Şampiyonası öncesi VATAN’a konuştu:

"Önce final sonra şampiyonluk"

AVRUPA Bayanlar Voleybol Şampiyonası’na bugün başlayacak olan Filenin Sultanları’nın tecrübeli isimleri Gözde Kırdar Bracceschi ve Merve Dalbeler, Rusya maçı öncesi VATAN’a özel açıklamalar yaptı.

İşte ikilinin açıklamaları:

Gözde Kırdar BracceschI: “Antrenörümüz Giovanni Guidetti Dünya Şampiyonası Elemeleri sonrası bize güzel bir izin verdi. Kafa ve vücut olarak dinlenme fırsatı bulduk. Daha sonra da antrenmanlara başladık ve çok iyi hazırlandık. 8 tane hazırlık maçı yapıp 7’sini kazandık. 2 kez Sırbistana’ı yendik ki bu kendimize güvenimiz açısından iyi oldu. Herkes çok iyi hazırlandı ve herkes madalyayı istiyor.

İLK gün Rusya ile oynayacağımız için çok mutluyum. Her zaman Ruslar’a ters gelen bir takımız. Ben Rusya’ya karşı oynamayı çok seviyorum. Yüksek blokları var, iyi defans yapman gerekiyor ve yüksek toplar vurman gerekiyor. Sporcunun kendisini zorlaması gereken maçlardan biri. Turnuvaya da bu maçla başlamamız bu açıdan iyi. Yüzde 100’ümüzü verirsek diğer maçlarda da kendimize güvenimizin geleceğini düşünüyorum. Ben Rusya’dan korkmuyorum, onlar bizden korksun.. İnşallah güzel bir başlangıç yaparız. Turnuva sonunda kendimizi finalde görüyorum. Bu sefer şeytanın bacağını kıracağız inşallah.

Haberin Devamı

‘GRUPLAR ÖNEMLİ'

Merve Dalbeler: “Uzun süredir hazırlanıyoruz. Almanya, Sırbistan ve Ukrayna ile hazırlık maçları yaptık. Hepsinde de üstüne katarak oynadığımızı düşünüyorum. Tabii ki eksiklerimiz de var. Grubumuz zorve tabii ki kolay maçlar da olmayacak. Rusya ilk önemli maçımız. Çok iyi hazırlandık bunu da sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum.

DAHA önceki Avrupa Şampiyonası’nda çok rahat bir grubumuz vardı. Bu sefer tam tersi zor bir gruptayız. Bence bu bir avantaj. Çünkü turnuvaya nasıl başlarsanız öyle bitirirsiniz. Avrupa Şampiyonası’nda bu sene takımların çok denk olduğunu düşünüyorum. Geçen şampiyonada istediğimiz yerde değildik kesinlikle. Bu sene final oynamak istiyoruz. Amacımız bu. Ama öncelikle grup maçlarını hedefliyoruz.

İlk rakip Rusya

FİLENİN Sultanları, Azerbaycan ve Gürcistan’ın ortaklaşa düzenlediği 2017 Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nın C Grubu’ndaki ilk karşılaşmasında bugün Rusya ile kozlarını paylaşacak. Bakü’de oynanacak mücadele 19.30’da başlayacak ve TRT Spor’dan naklen ekranlara gelecek.

Haberin Devamı