Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Orada gol bulmak her şeyden önemli"

"Orada gol bulmak her şeyden önemli"

Yazarımız Güntekin Onay, F.Bahçe'nin Benfica ile oynayacağı ilk maç öncesi çarpıcı tespitlerde bulundu.

"Orada gol bulmak her şeyden önemli"

KABUL etmek gerekir ki F.Bahçe bu turda güçlü bir takımla eşleşti. Benfica, büyük ve iddialı bir kulüp. Avrupa geleneği oldukça köklü. Hazırlık döneminde de çok parlak sonuçlar almasalar da güçlü rakipler önünde önemli sınavlar verdiler. Son yıllarda transfer döneminde kadrolarından çok sayıda oyuncu kaybediyorlardı. Bu yıl muhtemelen Jonas dışında önemli bir kayıpları yok. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde tarihlerinin en başarısız Avrupa serüvenini geçirdiler. Ligde şampiyonluğu Porto’ya kaybettiler.

Ancak bu sezon yaptıkları takviyelerle Rui Vitoria yönetiminde iddialı bir başlangıç yapmak istiyorlar. Luz Stadı’nın biletleri F.Bahçe maçı satılmış. Büyük bir seyirci baskısıyla F.Bahçe’nin işini güçleştirmeye çalışacaklar. Temsilcimiz ise yeni bir anlayışla ve Cocu yönetiminde temiz bir sayfa açarak sezona başlıyor. Feyenoord ve Cagliari maçlarında yeni oyunun ve felsefenin sinyallerini görme şansımız oldu. Özellikle Feyenoord karşısında ilk devredeki oyun büyüleyiciydi. İyi alan daraltan, savunma hattını öne çıkartan, rakibin topla çıkmasına izin vermeyen, baskılı bir oyun gördük. Bunun dışında kaleye direkt gitmeyi hedefleyen, hızlı oynayan, enerjik bir F.Bahçe vardı.

Haberin Devamı

BÖYLE SINAV VERMEDİ

F.BAHÇE’NİN bu görüntüsü açıkçası umut vericiydi. Ancak şunu da hatırlatmak lazım. Feyenoord ve Cagliari maçı birer hazırlık karşılaşmasıydı ve iç saha oyuncularıydı. Benfica karşısında bir deplasman takımı gibi oynamak, savunma güvenliğinden ödün vermeyen bir anlayışla sahada yer almak şart. Top rakipteyken disiplinli ve güçlü bir savunma organizasyonu şart.
F.BAHÇE, hazırlık maçlarında böyle bir sınav vermedi. O yüzden Benfica önünde sergilenecek futbol konusunda elimizde herhangi bir ipucu yok. Açıkçası bu maç Cocu açısından da sarı-lacivertlilerin kadro yeterliliği bakımında da önemli bir sınav olacak. İstanbul’daki rövanş için orada gol bulmak her şeyden önemli. F.Bahçe, turu buraya taşıyabilirse şansı yüksek olacaktır. Ancak Luz Stadı’nda oturmuş bir ekip olan Benfica’ya karşı savaşçı ve iyi savunma yapan bir takım hüviyetinde olmak temsilcimiz için olmazsa olmaz.
Gençler iyi ama...
ELİF Elmas, Barış gibi genç oyucuların dışında Alper Potuk da hazırlık karşılaşmalarında iyi görüntüler verdi. Ama bu oyuncuların zorluk düzeyi yüksek Benfica karşısında ne yapacaklarını kestirmek güç.

Haberin Devamı