Gazete Vatan Logo
Voleybol "Oynayanları seçtim"

"Oynayanları seçtim"

FIVB Voleybol Milletler Ligi öncesi A Bayan Milli Takımı kadrosunu açıklayan Başantrenör Giovanni Guidetti Vatan'a konuştu.

"Oynayanları seçtim"

ABayan Milli Takımımız, birbirinden önemli turnuvaların arifesinde... Bu yıl sırasıyla FIVB Voleybol Milletler Ligi, Akdeniz Oyunları ve FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası turnuvalarında mücadele edeceğiz. Başantrenör Giovanni Guidetti geçtiğimiz hafta 29 kişilik milli takım kadrosunu açıkladı. İtalyan çalıştırıcı, yaptığı oyuncu seçimlerine ilişkin detayları, projelerini ve düşüncelerini VATAN’a anlattı. İşte Guidetti’nin o sözleri:

“MİLLETLER Ligi için 25 kişilik bir oyuncu listesi hazırladık. Gözde Kırdar, Neslihan Güler, Neriman Özsoy ve Naz Aydemir Akyol gibi önemli oyuncuları Dünya Şampiyonası için düşünüyoruz. Dolasıyla 1. Lig ve Sultanlar Ligi fark etmeksizin alınabilecek tüm oyuncuları kadroya aldım. Kimler sürekli forma şansı bulduysa onları milli takıma davet ettim.

‘ÖNEMLİ OLAN FORMA GİYMEK’

ÖRNEK vermek gerekirse Saliha Şahin’in 1. Lig’de oynuyor olması önemli değil, önemli olan Hande Baladın ile Tuğba Şenoğlu gibi oyuncularla kıyasladığımızda sezon boyunca daha fazla forma şansı bulması ve oynaması. Bu yüzden Saliha milli takımda olmayı daha fazla hak ediyor. Bu sezonu en iyi şekilde geçiren oyuncuları çağırdığımı söyleyebilirim. Kadroya davet ettiğim herkese oynama şansı verebilecek miyim, bilmiyorum ama deneyeceğim.”

Haberin Devamı

‘3+1 yabancı kuralı değişmeli’

“3+1 yabancı kuralını değiştirmek lazım. Ya sınır kalkmalı ya da 2 yabancı sınırı olmalı. Sınır kalkarsa VakıfBank, Eczacıbaşı, F.Bahçe ve G.Saray gibi büyük kulüplerin benchinde genç Türk oyunculara ihtiyaç olmayacak ve onların da oynamak için kendilerine bir yer bulmaları gerekecek. Belki 1. Lig belki de İtalya, Fransa, Almanya, Sırbistan veya herhangi bir yer.
2 yabancı sınırı olursa bu kez 5 Türk oyuncu ile oynama şansım olacak. 3+1 kuralında takımlarımızda Türk olarak orta, libero ve pasörü tercih edebiliyoruz ama smaçör ve pasör çaprazı pozisyonlarında yabancı oyuncular yer alıyor. O yüzden bu sistemi değiştirmeli.”