Gazete Vatan Logo
Sivas Spor ‘Oyuncularımla gurur duydum’

‘Oyuncularımla gurur duydum’

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 3-0 yendikleri maçta oyuncularının sergilediği mücadeleden memnun olduğunu, takımlarının hak ettiği yerlere geleceğini söyledi.

‘Oyuncularımla gurur duydum’

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Buruk, oyuncularının maçın ilk dakikasından itibaren kazanmak için her şeyi yaptığını belirtti.

Okan Buruk, ilk yarıda çok net fırsatlar yakaladıklarını ve 3 toplarının direkten döndüğünü dile getirdi.

Taraftarların maçtan önce kendilerini tesisten stada kadar getirdiğini aktaran Buruk, şunları kaydetti:

"Takımın bugünkü enerjisinde bunun çok büyük bir etkisi var. Özellikle ikinci yarı 10 kişi kaldıktan sonra seyirciyle bütünleşen oyuncularımız 3-0'lık net bir galibiyet aldı. Mücadele, istek ve arzularından dolayı oyuncularımla gurur duyuyorum. İnşallah Sivasspor bundan sonra hak ettiği yerlere gelecektir. Sıralamada istemediğimiz bir yerdeyiz. Bunu değiştirmek istiyoruz. İnşallah bu maç bizim için bir başlangıç olacak. Bu maç yeniden çıkış ve oyuncularımın kendilerine güvenlerini kazanma açısından çok önemliydi. Hem taraftarımıza hem şehrimize hem oyuncularımıza teşekkür ediyorum."

Okan Buruk, Medicana Sivasspor'un oyuncu kalitesi yüksek, hücumda etkili bir takım olduğunu ancak çabuk gol yediğini ve savunmada sorunlar yaşadığını belirterek, "Yaptığımız çalışmalar bu anlamda doğru cevap verdi. İki haftadır net gol pozisyonu verdiğimizi hatırlamıyorum. Geçen hafta da Bursa'da yediğimiz gole kadar hiç pozisyon vermemiştik. Bunu geliştirmememiz gerekiyor. Oyuncularımızda bu istek, güç var. Biz iyi savunma yapıp, çok gol pozisyonuna giren bir takım olmak istiyoruz. Topun bizde olması, kaliteli oyuncuları kullanmak çok önemli" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gaziantepspor cephesi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ise Medicana Sivasspor'un iyi bir takım olduğunu dile getirerek, "Zor bir maçtı, oyuna iyi başladık. 90 dakikanın ilk 15 dakikalık periyodunu iyi oynadık ama ondan sonraki bölümde maç tamamen Sivasspor hakimiyetindeydi" dedi.

Oyunu tutma adına erken oyuncu değişiklikleri yaptıklarını aktaran Topçu, şunları kaydetti:

"Böyle kötü bir günde rakibin 10 kişi kalması bizim için bir fırsattı. Buradan daha iyi bir neticeyle ayrılabilirdik ama maalesef gelinen noktada skora, oynanan oyuna baktığımızda memnun değiliz. Yukarılara çıkma ve daha iyi hedefleri kovalama adına bizim için bir fırsattı ama bunu değerlendiremedik, üzgünüz. Milli takım arasını en iyi şekilde değerlendirip, yaptığımız hataları bertaraf etmeye çalışacağız."

Haberin Devamı