Gazete Vatan Logo
Futbol 'Özil Barça'ya giderse..'

'Özil Barça'ya giderse..'

Eski milli kaleci Rüştü Reçber, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

'Özil Barça'ya giderse..'

Rüştü Reçber, ''Takımımız öne geçtiği zaman çok daha etkili oluyor. Ben gidişattan son derece memnunum. Daha önce söylediğim gibi, Milli Takım derece alarak ülkemize dönecektir'' dedi.

Tecrübeli futbol adamı, ''Hazırlık maçlarında skor ikinci plana düşer. Önemli olan düşünceleri sahaya yansıtmaktır. Güzel bir jenerasyon yakaladık. Genç dinamik bir takıma sahibiz. Hem skor anlamında hemde taktik anlamda güzel bir maçtı. Bu takım sürekli maç oynamalı. Hücum oyununu seven bir takım yapısı var. İyi bir başlangıç yaptık'' şeklinde konuştu.

MİLLİ TAKIMI 10 YIL TAŞIYACAK BİR JENERASYON YAKALADIK

Reçber, ''Hırvatistan maçının galibiyetle bitirirsek gruptan çıkacağımızı ve iyi bir derece alacağımızı düşünüyorum. Sahadaki genç futbolcu topluluğu 10 yıla yakın Milli Takım'ı götürebilecek kapasiteye sahipler. Cenk Tosun her daim Milli Takım forması giyebilecek kapasiteye sahip bir oyuncu. Milli Takım'ın forvet sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum. Forvet arkası yetenekli oyuncularımız da var'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

CENK TOSUN

Cenk Tosun kalan 8 haftada Beşiktaş'ta 11'de oynama olasılığı konusunda ise ''Beşiktaş'ın kurulu bir düzeni var. Çift santraforu maçın gidişatına göre oynar. Gomez'in sakatlığı ya da cezalı olduğunda ilk 11'de başlar'' dedi.

YENİ FORMALAR İYİ KOMBİNE EDİLMİŞ

Reçber, ''Milli Takım üzerinde Ay-Yıldız olan formanın gösterişine bakmadım. Tabi ki sahaya çıktığında albenisi olması lazım. Değişik ve hoş kombinasyon olmuş'' diye konuştu.

MESUT ÖZİL'İN FUTBOL TEMPOSU BARCELONA'YI KALDIRABİLİR Mİ?

Mesut Özil'in FC Barcelona'ya transferi konusunda düşüncelerini paylaşan Reçber, ''Johan Cruyff futbol için çok önemli bir kayıp. Barcelona için de çok önemli bir insandı. Her daim saygınlığı ve ağırlığı olan bir kişiydi. Dünya futbolunda o mevkide oynayan birisinin futbola neler kattığını gördük. Toprağı bol olsun. Barcelona'nın oyun tarzı çok farklı. Arda bile zaman zaman eksik kalabiliyor. Mesut'un futbol temposu Barcelona temposunu kaldırabilir mi? buna bakmak lazım. Olursa çok güzel olabilir'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KARAR FATİH TERİM'İN

Rüştü Reçber, ''Takım uyumu, düzen ve geliştirilebilecek yetenekler Volkan Demirel'de var. Volkan Demirel gibi tecrübe sahibi olan, zorluk derecesi yüksek olan maçlarda baskıyı yenmiş, büyük maçlarda oynamış bir oyuncuyu çağırılması taraftarıyım. Karar Fatih Terim'in'' dedi.

(Radyospor)