Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Para dışında başka bir şey lazım mı?'

'Para dışında başka bir şey lazım mı?'

Beşiktaş’ın haciz şoku yaşadığı çarşamba günü olayı duyan Ahmet Nur Çebi’nin duruma dalga geçer gibi tepki gösterdiği ortaya çıktı.

'Para dışında başka bir şey lazım mı?'

BEŞİKTAŞ ile Aktif Reklam arasında yaşanan hukuk mücadelesi kulübe haciz gelmesi, başkan Fikret Orman ve karşı taraf avukatlarının açıklamalarıyla hız kesmeden devam ederken yaşananların odağında siyah-beyazlıların 2. başkanı Ahmet Nur Çebi olduğu ortaya çıktı. Beşiktaş 28 Aralık 2012 tarihinde Aktif Reklam ile 8.8 milyon dolarlık borcun 6 milyon 097 bin dolar olarak ödenmesi konusunda sulh protokolü imzaladığını hem o dönemde hem de çarşamba günü yaptığı açıklamada duyurmuştu.

ANCAK taksitlerde sıkıntı yaşandığı dönemde mali konularda söz sahibi olan Çebi’nin, çekin protesto edilmesine sessiz kaldığı ifade edildi. 15 Aralık 2013’te o tarihte kulüpte finans ve mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalışan Elif Kapoğlu’nun ödenecek 2 çek konusunda Çebi’yi uyardığı belirtildi. Hatta 15 Aralık’ın pazar gününe denk gelmesi nedeniyle 16’sında biri 255 bin, diğeri 160 bin dolarlık çeklerin ödenmediği öğrenildi.

SİYAH-beyazlılar o gün Halk Faktoring’ten para beklerken kurumun yönetim kurulunun toplamamasından dolayı parayı bir gün geç gönderdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bankaların mesaisinin bitmesine dakikalar kala Kapoğlu’nun, çekin protestoya uğrayacağı konusunda yönetimin tekrar dikkatini çektiği buna rağmen ödemenin geciktirildiği de ifade edildi. Protokolde ödeme konusunda yaşanan gecikmenin ardından Aktif Reklam’ın avukatları mahkemeden çıkan 8.8 milyon dolarlık karara dayanarak aradaki farkın tahsili için icra takibi başlattı.
TEMYİZE NİYE GİDİLMEDİ?
MAHKEMEDEN 8.8 milyon dolar ödenmesi kararının çıktığı dönemde gerek eski gerekse mevcut hukuk işlerinden sorumlu yöneticilerin “temyize gidilmesi” yönündeki tavsiyesine Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi’nin uymadığı da belirtildi. Ayrıca Aktif Reklam’ın haciz işleminin gerçekleştirildiği sırada, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde bulunan Çebi’nin olaydan bilgisi olmadığı, haciz kamyonlarının fotoğrafını cep telefonundan gösterenlere de “Küçük şeyleri göremiyorum” dediği öğrenildi.
BEŞİKTAŞ 2. Başkanı’nın haciz yapılan gün 15.00 civarında da kulübün avukatlarıyla bir görüşme yaptığı “Para dışında bir ihtiyacımız var mı?” diye sorduğu belirtildi.

Haberin Devamı