Gazete Vatan Logo

‘Pardon koç! Oyun yüzünden’

19 yaşındaki futbolcu soyunma odasında kendisini affettirirken, tecrübeli hoca “Saha içinde bunlar her zaman olur. Futbolun olgunlaştığında bunlara kafanı takmazsın. Sen bunları bir köşeye bırak ve futboluna odaklan” öğüdünde bulundu

‘Pardon koç! Oyun yüzünden’

HIRVATİSTAN maçında oyundan alındıktan sonra kulübenin kenarında yarattığı gerginlikle dikkatleri üzerine çeken Emre Mor maç bitiminde ilk iş olarak hocasından özür diledi. Yedek kulübesine söylenerek gelen sonrasında kramponlarını sinirli bir şekilde çıkararak kulübeye oturan ve alamadığı paslardan şikayet ederek kendini anlatmaya çalışan Emre Mor soyunma odasında kendisini affettirdi.

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim’in oyuncusunun gençliğine vererek, soyunma odasına yolladığı Emre karşılaşmanın bitiminde soluğu hocasının yanında aldı. Türkçesi yeterli olmadığı için İngilizle konuşan Emre Mor, “Sorry coach! This is a game...” diye söze başlayarak özürlerini iletti. Fatih Terim ise kafasını okşadığı oyuncusuna şu öğütte bulundu:

‘ÖNEMLİ OLAN ÇALIŞMAK’

“PAS almak, vermek bunlar futbol kariyerinde çok karşılaşacağın konular. Saha içinde bu durumlar her zaman olur. Tam tersi pozisyona göre senin de pas vermediğin oyuncular vardır. Bir de böyle düşün. Futbolun olgunlaştığında bu konulara kafanı takmazsın. Sen bunları bir köşeye bırak ve futboluna odaklan. Daha yolun başındasın ve çok yeteneklisin. Çalışarak bu yeteneklerini daha da geliştirebilirsin” öğütünde bulundu.

Haberin Devamı

Pas alamamaktan şikayeti ilk değil

A Milli Takım’ın en küçüğü olan 19 yaşında ve hala ergenliğe geçiş halini sürdüren Emre, benzer bir sıkıntıyı Fransa’daki Avrupa Şampiyonası hazırlık kampında da yaşamıştı. Çalışma sırasında pas alamadığı için şikâyetini ileri boyuta taşıyan genç oyuncu, idmanı bırakıp takım arkadaşlarını şikayet etmeye giderken, Nihat Kahveci’nin araya girmesiyle yatışmıştı.