Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Piyon verdik vezir aldık"

"Piyon verdik vezir aldık"

Kırmızı karta kadar etkisiz kaldığından Olcay hakkında ‘Piyon’, skoru her an değiştirme kapasitesi olduğundan Feghouli için de ‘Vezir’ yakıştırması yapıldı

"Piyon verdik vezir aldık"

TRABZONSPOR’DA G.Saray’a karşı alınan 2-1’lik galibiyetin yankıları sürerken söz konusu maç yönetimde satranç diliyle “Piyon verdik, vezir aldık” şeklinde yorumlandı. Kırmızı kart gördüğü dakikaya kadar oyunda çok fazla etkili olamayan Olcay Şahan için ‘Piyon’ benzetmesi yapılırken sarı-kırmızılı ekibin önemli ve skora her an etki edebilecek kalitede ismi Sofiane Feghouli için de ‘Vezir’ yakıştırması yapıldı.

TEKNİK direktör Rıza Çalımbay ve kurmayları ise maç sonu değerlendirmesinde G.Saray’ın hocası Igor Tudor’un tarif ettiği oyun anlayışıyla uzaktan yakından alakası olmayan bir taktikle mücadele ettiklerinin altını çizerken bundan sonraki süreçte de benzer formatla sahada olacaklarını ifade ettiler.

BU arada camia içinde takımın en çok ‘kümede kalma mücadelesi veren ekip’ havasından çıkıp ‘büyük takım kalitesinde sahada savaştığı’ için övgü aldığı gelen bilgiler arasında.

‘İstediğini oynat arkandayız hocam’
G.SARAY galibiyetiyle rahat bir nefes alan Trabzonspor yönetiminin Rıza Çalımbay’a takımı adeta ‘anahtar teslim’ şeklinde emanet ettiği öğrenildi. Yöneticiler, tecrübeli çalıştırıcıya “İstediğini oynat, istediğini kadro dışı bırak hocam. Arkandayız. Kimseye özel muamele, ismine göre değerlendirme bizim tarafımızdan söz konusu olmayacak. Hak eden formasını giysin” dedi.
BU durumdan çok memnun olan Rıza hocanın da elinden gelen gayreti göstereceğini söylerken yine de biraz zamana ihtiyacı olduğunu aktardığı belirtildi.
‘Lider buysa kral benim’
TRABZON yerel basını 2-1’lik G.Saray galibiyeti sonrası takımın mücadelesinden övgüyle bahsetti.
Karadeniz: “Namağlup lider olsan ne yazar, Trabzon böyle fiyakanı bozar.”
Günebakış: “İşte Trabzon bu! Taraftarlar tribünde, bordo-mavililer sahada muhteşemdi. Derbide Fırtına, G.Saray’ı yerle bir etti.”
Sonnokta: “9 haftadır yenilmeyen G.Saray’ı Medical Park’ın çimlerine gömen Trabzonspor’un mesajı açık ve net, lider buysa kral benim.”
Taka: “Yenilmeyen takım yoktur, Trabzonspor’la oynamayan takım vardır.”

Haberin Devamı