Gazete Vatan Logo
Futbol "Platini bölünmeye neden olur"

"Platini bölünmeye neden olur"

UEFA Başkanı Michel Platini'nin, FIFA Kongresi'nde başkanlığa aday olacağını açıklamasının yankıları sürüyor.

"Platini bölünmeye neden olur"

UEFA Başkanı Michel Platini'nin, 26 Şubat'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek FIFA Kongresi'nde başkanlığa aday olacağını açıklamasının yankıları sürüyor.

FIFA'nın son başkanlık seçiminde aday olmasına rağmen Sepp Blatter'a karşı kaybeden Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, Platini'nin başkanlığa adaylığını koymasını eleştirerek, "Futbol taraftarları ve oyuncuları daha iyisini hak ediyor" dedi.

Prens Ali, FIFA'nın daha iyi yönetilmeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, "FIFA'yı geçmişte yaşadığı kötü deneyimlerden ancak yeni ve bağımsız bir lider uzaklaştırabilir" ifadesini kullandı.

Liberya Futbol Federasyonu Başkanı Musa Bility de İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Fransız futbol adamının FIFA başkanlığına karşı olduğunu kaydederek, "Platini, sadece kaos, bölünme ve daha fazla soruna neden olur. Futbolda arzuladığımız değişimi temsil edecek birisi değil" diye konuştu.

İngiltere ve İskoçya'dan destek

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke ise Platini'nin arkasında olmasına rağmen uyarıda bulunarak, "FIFA'yı değiştirmek çok zorlu bir görev. Katar'da 2022'de düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nın kış aylarında oynanması kararında, Platini ön ayak olmuştu" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

İskoçya Futbol Federasyonu Başkanı Stewart Regan ise 60 yaşındaki futbol adamının UEFA'da önemli işler başardığını savunarak, "Futbolun finansal gelir kaynaklarının artmasında ve en üst seviyeye gelmesinde Platini önemli roller üstlendi" şeklinde konuştu.