Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Rest çekmek yanlış'

'Rest çekmek yanlış'

Duygun Yarsuvat, hukukçu kimliğiyle F.Bahçe’nin ‘failler bulunana kadar maçlara çıkmama’ kararını yorumladı:

'Rest çekmek yanlış'

“Ertelemeyle birlikte kamuoyunun dikkati çekilecek. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim, yanıt gelmedi. Faili bulunmayan cinayetler var. İki tane suç işlememiş insanı bunlar fail deyip yargılarsanız doğru olmaz. Gerçek faillerin bulunması gerek.”

F.BAHÇE kafilesine yapılan saldırının ardından ligler bir hafta ertelenirken sarı-lacivertlilerin açıklamalarında yer alan bir nokta G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın eleştirisine neden oldu. Sarı-kırmızılı kulüpte dün yapılan divan başkanlığı seçiminde oy kullanan Yarsuvat, ardından gündemi değerlendirirken liglerin ertelenmesinin önlem için değil kamuoyunun dikkatini çekmek adına yapldığının altını çizdi.

BU kararın çok yerinde olduğunu da söyleyen G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

‘DESTEĞİMİ VERİRİM’

“ERTELEME ile birlikte kamuoyunun dikkati çekilecek ve terörist hareketlere yer verilmemesi sağlanacak, örnek teşkil edecek. Ancak failler bulunana kadar maçlara çıkmama kararı talihsiz bir karar. Faillerin yakalanması mühim, ancak rest çekmek yanlış. Çünkü faili bulunmayan birçok cinayet var. İki tane suç işlememiş insanı bunlar fail deyip yargılarsanız doğru olmaz. Gerçek faillerin bulunması gerek. F.Bahçe’ye geçmiş olsun dileklerimi ilettim ancak bir yanıt gelmedi.”

Haberin Devamı

BAŞKANLIK yarışına kendi yönetiminde yer alan Dursun Özbek’in katılmasını memnuniyetle karşıladığını açıklayan Yarsuvat, “Benimle beraber çalıştığına göre tanıdığım bir adaydır ve adaylığından dolayı son derece memnunum. Listesinde kimlerin olduğunu ise bilmiyorum. Bu konuda kim yorum yapıyorsa ona sormak gerekiyor.Benimle çalışan bir arkadaşım adaysa, ona destek olurum” sözleriyle de seçimde kime destek olacağını açıkladı.

Dürüst: Tek düşüncem şampiyonluk

SPORTİF AŞ yöneticisi Ali Dürüst, aday olmayacağını bir kez daha yineledi. Sadece oy kullanmak için genel kuruldaki yerini alacağını söyleyen Dürüst, “Benim şimdiki düşüncem futbol takımının şampiyonluğu ve bunu gerçekleştirmek. Dursun Özbek’in adaylığı hayırlı olsun. Seçim için bütün adaylara başarılar diliyorum. Ben başkan adayı olmayı düşünmüyorum” dedi.
Özbek: Herkes G.Saray’a katkı yapmalı
MAYIS ayındaki seçime başkan adayı olarak katılacak isimlere Dursun Özbek de eklendi. Özbek, adaylığını açıklamak için divan toplantısını beklerken dün yapılan toplantı öncesinde resmen adaylığını da duyurdu.
ADAYLIĞI ile ilgili olarak gelecek hafta bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirten Özbek, “Seçim süreci futbol takımını kötü etkilemez. Seçim G.Saray’ın bir seçimidir. Ünal Aysal benim ağabeyim. Seçim için bir konuşmamız olmadı. Çok kuvvetli bir liste olacak, bu dönem G.Saray’ı seven herkesin katkı vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Hamdi Yasaman: Eş başkanlık olmalı
G.SARAY 2. Başkanı Hamdi Yasaman, Dursun Özbek’in adaylığını erken açıkladığını iddia edip eleştiride bulundu. Adaylık açıklamasının son gün yapılması gerektiğini ve önceliğin lig şampiyonluğu olması gerektiğini belirten Yasaman, “Bizim yönetimden biri aday olacaksa son gün olan 30 Nisan’da adaylığını açıklaması lazım. Bizim ekibe takviyeler koymak istiyoruz. Bu ekibin devam etmesi lazım.
G.SARAY Derneği ile Sportif AŞ’nin ayrılması lazım. İki başkanlık olması gerekiyor. Eş başkanlığın getirilmesi ben bunu savunuyorum. Böyle bir şey olursa ticaret hukukçusu olarak Sportif AŞ’nin başında olmak isterim ama eş başkanlık statüsü gibi olabilir. Başkanlık seçiminin değişmesi lazım” ifadelerini kullandı.
İRFAN Aktar bir kez daha Divan Kurulu başkanı seçildi
G.SARAY’DA Divan Kurulu seçiminden galip çıkan isim, mevcut başkan İrfan Aktar oldu... Türker Arslan ile birlikte seçim yarışına giren Aktar 409 oy alırken Arslan ise 313’te kaldı. G.Saray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan seçimde 748 üye oy kullanırken kırmızı oy pusulasını kullanan Aktar, Türker Arslan’a 96 oy fark atarak bir dönem daha görevine devam etmek üzere üyelerin onayını aldı.
ÜYELER DE SEÇİLDİ
1941 yılı doğumlu olan ve 2006 yılından bu yana sarı-kırmızılı kulüpte divan kurulu başkanlığı görevini yürütmekte olan serbest müşavir mimar Aktar’ın yanı sıra Divan Kurulu’nda şu isimler yer alacak:
Mehmet Bilen (Başkan Yardımcısı), Eşref Hamamcıoğlu (Başkan Yardımcısı), Ömer Işıl (Sekreter), A. Aykutalp Derkan (Sekreter).

Haberin Devamı