Gazete Vatan Logo
Futbol "Romanya gibi yapalım"

"Romanya gibi yapalım"

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, genç oyuncuların gelişimi için ülkesindeki kuralları örnek gösterdi:

"Romanya gibi yapalım"

“Kulüplerin kadroda, milli takım için oynama uygunluğu bulunan en az 21 yaş altından 1 futbolcu bulundurma, oynatma zorunluluğu gibi şeyler olmalı. Romanya’da, bu kuraldan çok fazla fayda sağladığımızı söyleyebilirim.”

AMilli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, genç oyuncuların yabancı oyuncularla rekabetini sağlıklı hale getirmek ve onların özgüvenini yükseltmek için adım atılması gerektiğini belirtti. Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri’nde konuşan Romen hoca şunları söyledi:

“ORTAK konsensüs ile bazı statü değişiklikleri getirebiliriz. Örneğin, kadroda Türk Milli Takımı için oynama uygunluğu bulunan en az 21 yaş altı bir futbolcu bulundurma, oynatma zorunluluğu gibi zorunluluklar olmalı. Romanya’da, benzer olan bu kuraldan çok fayda sağladığımızı söyleyebilirim. Bizim şu anda Ertuğrul Ersoy haricinde takımında sürekli oynayan bir Ümit Milli oyuncumuz yok.

‘SEVİYE ARTTI’

SON birkaç yılda kulüplerin yapmış olduğu ciddi yatırımlar ve çok önemli üst düzey oyuncuların transferi sayesinde Süper Lig’in teknik seviyesinde gözle görülür bir artış yaşandı. Hatta Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği başarıyı bile bununla ilişkilendirebilirim. Bu sezon, seyir düzeyi yüksek ve çekişmeli birçok maç izledik.

Haberin Devamı

EN üst ulusal ligde forma giyen futbolcuların ortalama yaş sıralamasında, Türkiye 28.70 ile en yaşlı lig pozisyonunda. Tüm bu istatistikler bize şunu gösteriyor ki takımlarımızın büyük bir bölümü uzun dönemli bir transfer stratejisi izlemiyor.

‘CENK, SEVİNDİRİCİ’

CENK Tosun’un Everton’a transfer olmasını çok sevindirici bir gelişme olarak görmeliyiz. Cenk’in diğer genç Türk oyuncular için bir ilham kaynağı olacağına inanıyorum. Ulusal ligde ve Avrupa Kupası maçlarında iyi performans sergilemenin Avrupa’nın büyük kulüplerine transfer olmayı mümkün kıldığını gösterdiğini düşünüyorum.”