Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 'Sağolasın Mehmet Usta'

'Sağolasın Mehmet Usta'

Trabzonspor'un kazanmasını adeta tek başına sağlayan Mehmet Ekici, bordo - mavili camianın yeni kahramanı oldu.

'Sağolasın Mehmet Usta'

Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nden elendikten sonra ligde ilk 4 sıra için mücadelesini sürdüren Trabzonspor, Kardemir Karabükspor maçında adeta direkten döndü. Maçın son 6 dakikasına 2-1 yenik durumda giren bordo - mavililer, maçı 3-2 kazanarak hem taraftarın büyük tepkisini dindirdi, hem de ilk 4 sıra için mücadelesini sürdürdü. Takım olarak özellikle ilk yarıda sezonun en kötü performanslarından birini gösteren Trabzonspor'u ayakta tutan isim ise, 2015 yılındaki çıkışıyla dikkati çeken Mehmet Ekici oldu. Özellikle frikikten attığı goller ve duran toplardaki ustalığıyla şimdiden Trabzonspor'un "Bombacı" lakaplı futbolcusu Hami Mandıralı'ya benzetilen Mehmet Ekici, bu sezon toplamda 9 gol ve 9 asiste ulaşarak takıma yaptığı büyük katkıyı rakamlara da yansıtmış oldu.

LİGDE 8 GOL

Trabzonspor'un bu sezon ligde oynadığı 22 maçın 19'unda forma giyen ve bunların 18'inde ilk 11'de sahaya çıkan Mehmet Ekici, 1528 dakika kaldığı sahada, 8 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. Mehmet Ekici, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 asist, UEFA Avrupa Ligi'nde de 1 gol 1 asiste imza attı. Böylece toplamda 9 gol ve 9 asiste ulaşan tecrübeli oyuncu, Cardozo'nun ardından takımın gol golcü oyuncusu da oldu.

Haberin Devamı

2015'TE COŞTU

Mehmet Ekici, 2015 yılında ise adeta coştu. Trabzonspor'un 2015 yılında oynadığı 7 lig maçından sadece Fenerbahçe karşılaşmasında gol veya asiste imza atamayan Mehmet Ekici, Balıkesirspor (1 gol, 1 asist), Sivasspor (1 gol), K. Erciyes (1 gol), İstanbul Başakşehir (1 gol, 1 asist), Kasımpaşa (1 gol) ve Karabükspor (2 gol, 1 asist) maçlarında yaptığı katkılarla takımının attığı 14 golün 10'unda, 7 gol ve 3 asistle pay sahibi oldu. Trabzonspor'un ligde son 7 maçta kazandığı 15 puanın 11'ine direkt etki eden Mehmet Ekici, bu sezon bordo - mavililerin oynadığı 39 resmi maçın 32'sinde forma giydi, bunların 28'inde ise ilk 11'de sahaya çıktı.

SOSYAL MEDYADA DA ÖVGÜLER DİZİLDİ

Mehmet Ekici'nin bu performansına Trabzonsporlu taraftarlar da sosyal medyada ilginç yorumlarla övgüler dizdi. Taraftarlar, başarılı futbolcu için yaptıkları yorumlarda, "Frikik denince akla gelen futbolcu", "Fatih Mehmet Ekici Han", "Mehmet Ekici sayesinde mutlu olduğum bir gün", "Tek yol Mehmet Ekici", "Mehmet Ekici'nin frikikleri gibi güzel bir gün dileriz", "Mehmet Ekici'nin şutlarından bile güzelsin", "Cinayet işle üstüme alayım Mehmet Ekici", "İnce Memed", "Topacanverenoğlu Mehmet" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YANAL SAKATLARI BEKLİYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kardemir Karabükspor maçının ikinci yarısında ortaya koydukları kazanma arzusunu, yüksek biçimde lig sonuna kadar devam ettirmeleri gerektiğini söyledi. Ligin son haftalarında Karabük maçındakine benzer bir çok karşılaşma oynayacaklarının altını çizen Yanal, "Bundan sonraki maçlarda buna benzer mücadeleler göreceğiz. Bu mücadelelerin üstesinden gelmek için, birkaç oyuncumuzun da bize katılmasıyla, uzun süredir olmadığımız kadar eksiksiz bir kadroyla mücadele edeceğiz. Umarım sezon sonuna kadar da hiçbir oyuncumuzdan mahrum kalmadan devam ederiz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

AYTAÇ: SOYUNMA ODASINDA SÖZ VERDİK

Trabzonspor'a devre arasında Eskişehirspor'dan gelen ve kısa sürede gösterdiği performansla ilk 11'in değişmez oyuncularından biri olan Aytaç Kara da, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçları nedeniyle hafta arası yaşadıkları yoğunluktan çıktıklarını belirterek, "Tüm arkadaşlarımız yorgundu. Karabükspor maçına iyi başlayamadık, ilk yarıda sahada pas yapamadık. Mehmet'in güzel golünden sonra çok çabuk iki gol yedik. Soyunma odasında; 'bu maç böyle bitmeyecek, 45 dakika daha var ve bu süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz' diye birbirimize kenetlenip söz verdik. Oynayan oynamayan arkadaşlarımızın müthiş mücadelesiyle ikinci yarıda maçı çevirdik. Yoğun trafikten çıktık ve bundan sonra lig maçlarına daha iyi konsantre olacağız. İyi çalışacağız. Lig maratonu çok uzun. Ligde artık büyük iddiamız var ve bunu son haftaya kadar devam ettireceğiz" dedi.

İSHAK: BÜYÜK TAKIMA 5 DAKİKADA 2 GOL YEMEK YAKIŞMIYOR

Haberin Devamı

Trabzonspor'un sol kanat oyuncusu İshak Doğan ise, ilk yarıda Karabükspor'un önde yaptığı presle kendilerini oyuna başlatmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Uzun toplara mecbur kaldık. Ama skoru tutamadık. Devrenin son 3 dakikasında iki gol yedik. Olmaması lazım. Olmayacak da bundan sonra. Büyük takıma yakışmıyor bu durum. İkinci yarıda farklıydık. Kazanma ruhu ve isteği olan bir takım vardı. Bunu sahaya yansıttık. Goller geç geldi ama bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu bizim için başlangıçtır. Gerçekçi olursak ligde durumumuz iyi değil. Mecburen ilk dörde girmemiz lazım. Haftaya da galibiyet alıp seri başlatacağız."

TAKIM İZİNLİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kardemir Karabükspor maçının ardından oyuncularına izin verdi. Bordo - mavililer, Mersin İdman Yurdu maçı hazırlıklarına yarın akşam saat 19.00'da yapacakları antrenmanla başlayacak.

YEREL BASIN: İYİ Kİ VARSIN MEHMEDİM

Trabzonspor'un Kardemir Karabükspor'u 3-2 yenmesini yerel gazeteler de Mehmet Ekici'yi ön plana çıkaran başlıklarla okuyucularına duyurdu. Günebakış Gazetesi, "Mehmet Trabzon'u ipten aldı", Karadeniz Gazetesi, "İyi ki varsın Mehmedim", Taka Gazetesi, "Sultan Mehmet", Karadeniz'in Sesi Gazetesi, "Gladyatör Mehmet Ekici", Son Nokta Gazetesi, "Merak etme Trabzon, Mehmetçik görevde. Başın düşünce dara, yeter ki onu ara", "Kuzey Ekspres Gazetesi ise, "Sağolasın Mehmet Usta" başlıklarıyla okuyucularına duyurdu.