Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Şampiyon olabilecek güce sahibiz"

"Şampiyon olabilecek güce sahibiz"

F.Bahçe'de fazla forma şansı bulamayan Valbuena, 4. yıldızı takmak istediklerini söyledi:

"Şampiyon olabilecek güce sahibiz"

“Kulübümüz 3 sezondur ipi göğüsleyemedi ve artık kupayı kaldırmaya ihtiyacı var. Beşiktaş mağlubiyeti bizim hedeflerimizi etkilememeli. Başarılı olabilmek için tüm şartlar mevcut.”

SEZON başı Aykut Kocaman’ın bankosu olsa da haftalar ilerleyince aldığı süre azalan Mathieu Valbuena, içini F.Bahçe Dergisi’ne döktü. Takım olarak en büyük hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Fransız yıldız, verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:
“SEZON başına oranla birlik ve beraberlik duygumuz arttı. Buna bağlı olarak maç kazanmaya başladık. Teleset Mobilya Akhisarspor maçıyla 15 maçlık bir seri yakalamıştık. Maç kazanmak, kuşkusuz gelişimimize de katkı sağlıyor. Kazandığımız maçlar, bizim vitaminimiz. Beşiktaş mağlubiyeti bizi etkilememeli. Hedefimiz belli.
F.BAHÇE, son 3 sezonu şampiyon tamamlayamadı ve artık şampiyon olmaya ihtiyacı var. 4. yıldızı takabilmek de çok önemli bir hedef, bizim için. Hem kupa hem de lig şampiyonluğu olmak üzere iki farklı hedefimiz var. Sezon sonunda bu hedeflere ulaşmak istiyoruz ve şampiyon olabilecek güce sahibiz.
‘BURASI BAŞKA’
SON yıllarda sol taraf oyuncusu olduğumu düşünüyorum. Kendimi %80 oranında hücum oyuncusu olarak nitelendiriyorum. Şu an takımdaki rolümü değerlendirecek olursak; benim tek amacım takıma katkı sağlayan ve takım için belirleyici oyunculardan olmak. Bunu hem ofansif olarak hem de defansif olarak yapmam gerektiğini biliyorum. Sahaya çıktığımda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.
TÜRKİYE’DE futbola çok büyük tutku var ama F.Bahçe’ye daha büyük bir tutku var. Kariyerim boyunca güzel atmosferlerde oynadım ama burası başka bir seviye. F.Bahçe, kariyerimde gördüğüm en iyi taraftar atmosferine sahip kulüp!”
‘Milli Takım’a dönmem çok zor’
“BENİM için milli takıma dönmek zor gibi gözüküyor. Başarılı ve gelecek vadeden yeni bir neslin geldiğini görüyoruz. Ben, Fransa Milli Takımı için çok şey yaptım ve o formayı giymek benim için her zaman gurur kaynağı olmuştur. Kendi ülkenin formasını giymenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Tercihim, F.Bahçe’ye odaklanmak ve bu forma altında şampiyonluk yaşamak!”
Ayrılacılıklı bir iş yapıyoruz’
“BENİM için futbol eşittir hayat demek. Maç kazandığımız akşamlar, benim için en mutlu akşamlardır. Yarışmacı ve mücadeleci bir insanım. Sahaya çıktığımda işim için, başarılı olmak için her şeyimi ortaya koyarım. Gerçekten ayrıcalıklı bir işimiz olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı