Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Şampiyon olacağız'

'Şampiyon olacağız'

Fenerbahçeli Van Persie, şov yaptığı Antep maçının ardından arkadaşlarına böyle seslendi.

'Şampiyon olacağız'

TEKNİK direktör Vitor Pereira’yla aradaki buzları tamamen erittikten sonra performansında gözle görülür bir artış olan Robin van Persie, şampiyonluk yarışıyla ilgili iddialı konuştu. Ligde ilk kez duble yapan Hollandalı yıldız, G.Antep karşılaşmasında bir de asiste imza atarken en efektif oynadığı karşılaşmanın ardından takım arkadaşlarına teşekkür etti.

SOYUNMA odasında tecrübesine yakışır ifadeler kullanan deneyimli golcü, “Siz bana takım olarak çok yardımcı oldunuz. Sayenizde iki gol birden attım. Bu desteğinizi son haftalarda da sürdürürseniz şampiyon biz olacağız. Bu başarıya ulaşacağımıza gönülden inanıyorum” sözleriyle sarı-lacivertli futbolcuları motive eden bir konuşma gerçekleştirdi.

RvP NASIL UÇUŞA GEÇTİ?
1- Luis Nani etkisi
RVP’NİN bu çıkışında Luis Nani’nin pozisyon değiştirmesinin büyük rolü olduğu rakamlarla da gözler önüne serildi. Portekizli, 10 numarayı Diego’dan kaptıktan sonra sarı-lacivertlilerin ‘Uçan Hollandalı’sı sadece G.Saray derbisi hariç her karşılaşmada ya gol attı ya da asist yaptı. Ayrıca V.Şen ve Alper Potuk’un kreatif oyun anlayışı da onun işini kolaylaştırdı.
2 - Artık sakatlanmıyor
ÖZELLİKLE sezonun ilk yarısında sağlık problemleri nedeniyle Jose Fernandao’nun yedeği pozisyonuna düşen RvP, devre arasındaki sıkı çalışmalarının meyvelerini topluyor. Antrenör Fatih Yıldız’ın programına harfiyen uyan ve bireysel çalışmalara ağırlık veren Hollandalı’nın fizik-kondisyonu maksimum seviyeye yaklaştı. RVP artık sakatlanmayan ve kalitesini de devreye sokarak F.Bahçe’yi yarışta tutan isim oldu.
3- Gözü tabelada değil
BU sezon ilk kez 3 maç üst üste 90 dakika sahada kalan van Persie’nin gözü artık tabelada değil. Teknik direktör Vitor Pereira’yla aradaki buzları erittikten sonra aldığı süre ciddi şekilde artan 32’lik oyuncu, kafa olarak o kadar rahatladı ki bu durum son vuruşlarına da pozitif şekilde yansıdı.
4- Düzenli aile hayatı
RVP, her ne kadar adını dünya futbol tarihine altın harflerle yazdırmış bir yıldız olsa da F.Bahçe’ye alışması oldukça zaman aldı. Manchester gibi bir şehirden İstanbul’a gelince adaptasyon güçlüğü çeken van Persie, düzenli aile yaşantısı sayesinde yeni yaşantısını benimsedi. Bu durum da onun sahadaki performansını dolaylı yoldan etkiledi.

Haberin Devamı