Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Şampiyon olmaya geldim...'

'Şampiyon olmaya geldim...'

Türkiye’nin en büyük kulübüne geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Mario Gomez neden Beşiktaş’ı seçtiğini bizzat açıkladı...

'Şampiyon olmaya geldim...'

BEŞİKTAŞ’IN Fiorentina’dan transfer ettiği Mario Gomez 7 sezondur hasret kalınan şampiyonluğa bu yıl ulaşmak istediklerini açıkladı. Takımın Avusturya kampında bir basın toplantısını düzenleyen

Alman futbolcu şunları söyledi:

“UZUN uzadıya konuşmaya gerek yok. Çok mutluyum. Son 2 hafta çok yoğun görüşmeler yaptım. Fiorentina ile sürekli görüştüm burayla ilgili karar verdim. Bu aşamada herkes Beşiktaş’ın çok büyük kulüp olduğunu söyledi. Burada bunu gördüm. Karşılanmam, tesisler, taraftar ve stadıyla birlikte Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olduğunu gördüm.

ŞENOL Güneş’in bana yaklaşımı karar vermemi kolaylaştırdı. Beşiktaş, tesisleri, stadyumu, takım içerisindeki rekabetiyle çok farklı ve bunları biraraya getirerek kararımı verdim. Doğru seçimi yaptığıma inanıyorum.

FIORENTINA’DAN sonra şampiyonluk hedefi olan bir kulübe gelmek benim için çok önemliydi. Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük kulübü. Beşiktaş ile hedeflerim örtüştü. Umarım buradaki dönemim uzun bir süre devam eder.

"PODOLSKI BENİ G.SARAY'A ÇAĞIRDI"

Haberin Devamı

“PODOLSKİ beni aradı. ‘Türkiye’ye gelmek ister misin?’ diye sordu. ‘Neden?’ diye sordum, ‘G.Saray seni istiyor’ dedi. Ama Beşiktaş’ın çabası, isteği daha büyük olduğu için buraya geldim ve doğru karar verdiğimi ilk günden anlarım. Ligde daha büyük rekabet olacak. Podolski gibi isimlerin rekabetinin önemi yok, kulüpler rekabet edecek. Burada da Beşiktaş önde olsun. Bu olacak ve şampiyon olacağız.”

"BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ DÜNYANIN EN İYİSİ"

HILBERT buraya gelmeden önce Beşiktaş taraftarını anlattığı zaman, ‘Dünyanın en iyisi’ demişti. Bunu buraya geldiğimde gördüm. Futbolda bazen mekan değişikliğine ihtiyacınız vardır, meydan okumaya ihtiyacınız vardır. Ben de onun için buraya geldim. Burası yeni bir lig. Uyum sağlamak ve takıma katkı sağlamak için elimden geldiğinin en iyisini yapacağım.

7 sezon şampiyon olamamak Beşiktaş gibi bir kulüp için uzun bir süre. Ama G.Saray ve F.Bahçe’nin de güçlü takımlar olduğunu unutmamak gerek. Onlar da oldukça güçlüler ve bu yarışı kovalamaya çalışacaklar.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ için hedef her zaman şampiyonluk. Benim buraya gelmemin nedeni de şampiyonluk hedefi. 7 sene boyunca şampiyon olunmadıysa bunları değiştirmek ve hataları yapmamak gerekiyor. Burada teknik direktöre ve bize çok iş düşüyor.”

Q7 VE TÖRE İÇİN NE DEDİ?

“BAYERN Münih’teki en iyi günlerimde birçok gol attığım dönemlerde kanat oyuncuları dünyanın en iyilerinden Franck Ribery ve Arjen Robben’di. Burada da Quaresma ve Gökhan Töre var. Türkiye’nin en iyi kanat oyuncuları. İyi bir işbirliği ortaya çıkarsa goller atarız, kendileri de atacaktır.”

"GOL HESABI YAPMADIM"

“KARİYERİM boyunca hiç gol hesabı yapmadım. Gol sayısını etkileyen bir çok faktör var. Ben 2-3 daha az gol atayım ama takım şampiyon olsun bu önemli. Teknik direktörümüzün bana inandığını, güvendiğini biliyorum. Bana yönelik isteklerini beklentilerini biliyorum. Benim için iyi bir sezon olacak ve iyi bir sezon geçireceğime inanıyorum.”

"İYİ BİR GRUPLA İYİ BİR TAKIM OLURUZ"

“9 numarada oynamayı seviyorum. Ceza sahası ve kalenin önünde kendimi gösterebilirim. Hocamızla bunu konuştuk. Takımla tanıştım ve iyi bir grubumuz var. Dayanışma içinde olan bir grup. Saha dışında iyi bir grup olursak, saha içinde de iyi bir takım oluruz.”

Haberin Devamı

ALMANCA ŞAŞKINLIĞI

“BEŞİKTAŞ’A ilk geldiğimde bir oyuncuya Almanca soru sordum 3-4 kişi Almanca cevap verdi, bu beni çok şaşırttı. Bir başka ilginç nokta ise Türkçe bilmelerine rağmen aralarında Almanca konuşuyorlar. Beni gerçekten çok etkiledi.”