Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Şampiyonluk psikolojik sınav'

'Şampiyonluk psikolojik sınav'

Terim, performansı artan oyuncularını kafa olarak da zafere hazırlıyor:

'Şampiyonluk psikolojik sınav'

KONYA maçı ile G.Saray’da bazı noktalar da netleşti. Fatih Terim, takımının Sivas maçında performansını eleştirirken Konya maçı ise değişimin de sahaya yansımış haliydi. Maçın ardından Gomis, “Hocamız, baba gibi kulağımızı çekti” derken önceki gün medyaya açık yapılan idmanda da Terim oyuncularına övgüler yağdırdı.

NDIAYE’NİN satılmasının ardından Fernando’nun da sakatlığı orta sahada takımı allak bullak ederken geride kalan maçlarda Gomis’in sakatlığı, bazı oyuncuların performans düşüklüğü de takımı etkiledi. Ancak Terim artık bu durumun geride kaldığı düşüncesinde. İmparator artık takımını şampiyonluk yolunda adımlar atmaya hazırlıyor. Sahadaki oyuna mental olarak da dokunmak isteyen Terim, oyuncularının psikolojik olarak da sahada daha inanmış ve daha da agresif olmalarından yana.

SAHA içinde şampiyonluğa psikolojik olarak da hazır olan takımın yarışı önde göğüsleyeceğini düşünen deneyimli teknik adam, bunun için de oyuncuları ile tam bir haftadır sık sık toplantılar yapıyor ve ekibini saha içi ve saha dışında her türlü ortama hazırlıyor.

Haberin Devamı

Baskıyı sevmeyen Türkiye’ye gelmesin
BU sezon Premier Lig’den ayrılıp Türkiye’nin yolunu tutan Feghouli, Türkiye’deki günleri ile ilgili olarak Cezayir basınına konuştu. Türkiye’de futbola ilginin çok ve beklentilerin üst seviyede olduğunu belirten Feghouli, “Baskıyı sevmiyorsanız Türkiye’ye gelmeyin. Türkiye’de bir takıma geldiğiniz zaman, bir ailenin parçası oluyorsunuz. Gelenekleri böyle. Çok sıcakkanlılar, tam bir Akdeniz insanı gibi... Ben de bu yüzden Türkiye’yi seçtim. Bu çok hoş bir duygu.
G.Saray’ın projesi, şampiyonluk yarışı, Şampiyonlar Ligi’nde oynama fikri beni çok etkiledi. Ben zaten İngiltere’de de çok iyi kazanıyordum. Türkiye’yi seçmemde gerçekten paranın ilgisi yoktu. G.Saray’a şampiyonluklar için geldim” ifadelerini kullandı.