Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Şampiyonluk için umutluyum'

'Şampiyonluk için umutluyum'

PWA’da ilk yarışı kazanan Lena Erdil çok iddialı:

'Şampiyonluk için umutluyum'

“Günde 4-6 saat düzenli olarak idman yapıyorum. Hedefim 3 kez üst üste PWA’yı kazanmak. Sarah-Quita sörfteki idolüm ve en büyük rakibim. Yeni jenerasyonda genç Fulya Ünlü’den çok ümitliyim.”

ANNE ve babasının sörf yapması Lena Erdil’i de 10 yaşında sörfe yönlendirdi. Red Bull sporcusu olan 27 yaşındaki Lena, VATAN’ın sorularını yanıtladı. Hawaii adasındaki iyi sporcularla antrenman yapıp kendisini geliştiren Erdil, “Bodrum’a taşınınca orada 2007 yılında sörf okul açtım, çok öğrencim var ama yaz aylarında daha yoğun oluyor. Benim isteğim yaz kış bu sporu yapan sporcular yetiştirmek” diyerek hayallerinden birini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu da dile getirdi.

IFCA Dünya Şampiyonası’nda slalom dalında birinciliği elde ederek dünya şampiyonu olan Lena Erdil konuşmasına şöyle devam etti: “Sörf beni özgür hissettiriyor. Rüzgar sörfünde bir limit yok. Her zaman yeni şeyler öğrenip kendini geliştirebilirsin. Türkiye’de harika rüzgarlarımız var... Bodrum dünyanın sayılı yerlerinden, yaz ve eylül-ekim aylarında termik rüzgarlar her gün oluyor ve sürekli antrenman yapabiliyorum.

Haberin Devamı

‘BODRUM AİLELER İÇİN BİR FIRSAT’

PWA’DE ilk yarışı kazandım, şampiyonluk için umutluyum ve çok çalışıyorum, günlük 4 ila 6 saat düzenli olarak idman yapıyorum. Hedefim PWA serisinin kalan iki yarışını da kazanıp rüzgar sörfünün en prestijli serisini kazanmak. Sarah-Quita sörfteki idolüm ve en büyük rakibim aynı zamanda da. Yeni jenerasyonda Fulya Ünlü var, ondan çok ümitliyim”

EGE’DE oturan aileler çocuklarını kesinlikle bir sörf okuluna yazdırsınlar çünkü yazın yapabilecekleri en güzel spor. Sörf çocukların gelişimini sağlayan, vücudun bütün kaslarını çalıştırabilen bir spor dalı. Özellikle Bodrum’da yaşayan çocuklar bu işi yapsın. Benim orda olmam onlar için

büyük bir şans”