Gazete Vatan Logo
Voleybol "Şampiyonluk zor ama imkansız değil"

"Şampiyonluk zor ama imkansız değil"

Filenin Sultanları’nın kaptanı Eda Erdem Dündar, Avrupa Şampiyonası öncesi VATAN’a konuştu:

"Şampiyonluk zor ama imkansız değil"

“Benim için hedef altın madalya. Bunun için antrenörümüzün isteklerini sahada eksiksiz uygulamamız gerekiyor. Birinci hedef çok çalışmak. Kesinlikle kürsüde olmak istiyorum.”

22 Eylül’de Azerbaycan ve Gürcistan’ın ev sahipliğinde yapılacak olan Bayanlar Voleybol Avrupa Şampiyonası öncesi Filenin Sultanları’nın kaptanı Eda Erdem Dündar ile bir araya geldik. Bakü’de yapılacak C Grubu’nda Ukrayna, Rusya ve Bulgaristan’la kozlarını paylaşacak olan Ay-yıldızlıların 30 yaşındaki orta oyuncusu VATAN’a özel olarak şunları söyledi:

“UZUN bir aradan sonra yeniden antrenmanlara başladık. Ben voleybol oynamayı özlemiş bir ekiple karşılaştım, buna ben de dahil. Önümüzde 1 ay gibi bir süre var. Kamplarımız ve hazırlık maçlarımız olacak. Hedefe adım adım yaklaşacağız. Zorlu olacak ve herkes bunun bilincinde.

‘RUSYA MAÇI GİDİŞATI BELİRLEYECEK’

ASLINDA grubumuzda bir tek Rusya’dan çekiniyorum ben. Ama grup aşamasında onlarla oynayacağımız için de avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü daha sonra çapraz eşleşmelerde muhtemelen turnuvanın favorilerinden Rusya bizim rakiplerimizden biri olmayacak. Açıkçası ben grubumuzu ben beğendim. Bulgaristan’la da Dünya Şampiyonası elemelerinde oynadık ve onları da yakından tanıyoruz. Rusya ile oynayacağımız ilk maç bence grubun gidişatını da belirleyecek.

Haberin Devamı

BENİM için hedef altın madalya. Vücudum el verdiğince ben hep milli takımda olacağım. Bu kez milli takıma geldiğim zaman benim düşüncem şuydu; yeni bir antrenörümüz var, yeni bir yapılanmaya gittik ve takımın kimyası da iyi olacak. Benim isteğim şampiyon olmak. Zor ama imkansız değil. Bunun için antrenörümüzün isteklerini sahada eksiksiz uygulamamız gerekiyor. Bunun için birinci hedef çok çalışmak. Kürsüde olmak istiyorum.”

‘Liderin Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidecek olması iyi’

EDA Erdem Dündar, yeni sezonda uygulanacak yeni kurallarla ilgili ise şunları söyledi: “Normal sezonu lider bitiren takımın Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olması çok iyi oldu. Hem dünya, hem de Avrupa voleybolu zaten yeni bir şeyler bulmaya çalışıyordu. Tek teknik molanın 12’de olmasına nasıl olacağına göreceğiz. Zaman zaman molalara ihtiyacımız oluyor çünkü. Umarım faydalı olur.”

Haberin Devamı

"Grand Prix geçiş süreciydi"

“GRAND Prix’de genç bir ekiple yer aldık. Bu bir geçiş süreciydi. Sistemi, antrenörü ve turnuvanın nasıl olduğunu anlamaları adına. Zaman zaman iyi oynayıp umut verediler, zaman zaman da yorgunluk, performans düşüklüğü gerekçesiyle kötü oynadılar ama Grand Prix böyle bir turnuva. 3 hafta kıta değiştiriyorsunuz, yoruluyorsunuz. O yüzden ben onları çok iyi anlıyorum.”