Gazete Vatan Logo
Futbol 'Sarı meleklere destek lazım'

'Sarı meleklere destek lazım'

'Sarı meleklere destek lazım'

Fenerbahçe Kulübü’nün voleybol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Dinçay, Kadınlar CEV Kupası finali ilk maçında deplasmanda yenildikleri Polonya’nın Bank PBS Fakro takımını İstanbul’daki rövanşta taraftarlarının desteğiyle geçerek, kupayı kazanacaklarına inandığını söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Dinçay, ilk maçta avantaj elde edemediklerini belirterek, ”İkinci sette 24-20’den verilmeyecek seti verdik. O seti alsaydık, belki maçı 3-1 kazanacaktık. Ancak olmadı. Bazen top da istemiyor, aksilikler oluyor. İstanbul’da kazanıp, kupayı müzemize getirmek istiyoruz” diye konuştu.

İstanbul’da 2 Mart Cumartesi günü yapacakları maçta Fenerbahçeli taraftarlardan salonu doldurmasını isteyen Dinçay, şöyle devam etti:

”Bütün beklentimiz İstanbul’daki rövanşta salonun dolması. Taraftarımızın ’Sarı Meleklere’ sahip çıkması lazım. Bu takım dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş bir takım. Şimdi de Avrupa’nın en büyük ikinci kupasını ülkemize ve kulübümüze getirmek için mücadele ediyor. En büyük desteği olan taraftarının arkasında olması lazım. Bank PBS Fakro takımını yenebilecek güçteyiz. İstanbul’da taraftarımızın desteğiyle maçı kazanıp, ’altın set’te kupayı kaldıracağız.”

”Başarı bütün yönetimin”

Hakan Dinçay, 10 yıldır voleybol şubesinde olduğunu, hem erkeklerde hem bayanlarda bu dönemde büyük başarılar yakaladıklarını anlattı.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluyla birlikte voleybolda bir dönem başlattıklarını kaydeden Dinçay, ”10 yıldır voleybol şubesindeyim. 2006 yılında hem erkekler hem bayanlarda yapılan yatırımların ardından Türkiye şampiyonlukları, Türkiye kupaları, Balkan şampiyonluğu bayanlarda Avrupa ve dünya şampiyonluğu gibi büyük başarılar elde ettik. Bu sadece benim değil bütün yönetimimizin başarısıdır. İnşallah önümüzdeki senelerde de aynı başarıyı devam ettirip, bütün camiayı mutlu kılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

”Hedef hep Avrupa’da başarı”

Hedeflerinin Avrupa’da hep başarı elde etmek olduğunu dile getiren Hakan Dinçay, yeniden CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek istediklerini söyledi.

Geçen sezon Avrupa şampiyonu olmalarına karşın CEV Şampiyonlar Ligi’ne katılamadıklarını hatırlatan Dinçay, şu ifadeleri kullandı:

”Bu sene maalesef Avrupa şampiyonu olduğumuz halde geçen dönem ki federasyonumuzun yaklaşımı uzak olduğundan Şampiyonlar Ligi’ne gidemedik. Bu bizde çok büyük bir düş kırıklığı yarattı. Ancak yine de Avrupa’nın ikinci kupasında, bir yerde futboldaki UEFA Kupası’na eşdeğer olan CEV Kupası’nı inşallah müzemize getireceğiz. Bir sonraki senede yine Şampiyonlar Ligi’ne katılıp, bir kez daha Avrupa Şampiyonu olmak en büyük arzumuz.”

Federasyonun yeni yönetimiyle şu ana kadar problem yaşamadıklarını aktaran Hakan Dinçay, ”Kulübün düşüncesiyle eski federasyonun düşüncesi farklıydı. Biz kulübümüzün haklarını savunmak için hep doğruları anlatmaya çalıştık. Yene başkan ve yönetim daha ılımlı, daha anlayışlı. Bütün kulüplere yaklaşımı çok farklı. Şu ana kadar en ufak bir problemimiz olmadı. Her zaman yanımızda oldu. Bunlar önemli şeyler. Biz yurt dışında ülkemizi temsil ediyoruz. Bu anlamda federasyonun da karşımızda değil yanımızda olup destek vermesi lazım” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı