Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Seba ile gurur duyuyorsak...'

'Seba ile gurur duyuyorsak...'

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Karabükspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

'Seba ile gurur duyuyorsak...'

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Karabük Üniversitesi'nde merhum eski Başkan Süleyman Seba anısına düzenlenen anma programında, "Allah ligdeki bütün takımlara böyle bir yönetici portresi nasip etsin ki bu Türk futbolu ayağa kalkabilsin. Aksi halde işimiz çok zor" dedi.

Ahmet Nur Çebi, Kardemir Karabükspor maçı öncesi Safranbolu İlçesi'nde spor mağazasının açılışını gerçekleştirdi. Eski Çarşı'da yapılan açılışa, Çebi'nin yanı sıra BJK Sportif Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Cemil Kent, taraftarlar ve vatandaşlar katıldı. Anadolu'nun her yerinde Beşiktaşlıların olduğunu belirten Çebi, onları ayaklarına çağırmadıklarını aksine kendilerinin taraftarlarının ayaklarına gittiklerini söyledi.

"FUTBOLDA HER TÜRLÜ SONUÇ VAR"

Fenerbahçe-Eskişehirspor maçının son dakikalarında hakemin Fenerbahçe lehine penaltı verilmesini de değerlendiren Çebi, "Biz bu tür şeyleri Anadolu'da konuşmayalım" dedi.

Açılışın ardından mağazayı gezen Ahmet Nur Çebi, birer adet forma ve 'Gururlan' tişörtü satın alarak mağazadan alışveriş yapan ilk isim oldu. Kardemir Karabükspor'la oynayacakları maça da değinen Çebi, "Futbolda her türlü sonuç var. Galip gelmek istiyoruz. İnanıyorumki İstanbul'a lider döneceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

KONFERANSA KATILDI

Açılışın ardından Karabük Üniversitesi Konferans Salonu'nda Beşiktaş eski Başkanı merhum Süleyman Seba'yı anma programına katılan Ahmet Nur Çebi, öğrenciler tarafından tezahüratlarla ve alkışlarla karşılandı. Çebi, Süleyman Seba ile her zaman gurur duyduklarını belirtti.

"SEBA'YA BORCU ÖDEMEMİZ İÇİN BEŞİKTAŞ'A SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

Bu senenin 'Süleyman Seba' yılı ilan edildiğini hatırlatan Çebi, şöyle dedi:

"Aslında buradaki amaç onun kişiliğinin, spor ve yöneticilik hayatındaki tavır ve davranışlarının topluma aktarılmasıydı. Ama maalesef adını her kullanan bazı yöneticiler var, ona saygı duyduğunu ifade eden insanlar var bizim rakibimiz olan kulüplerden. Ama maalesef görüyorum ki sadece isimleri kullanıyorlar. Onunla ilgili hiç bir mesaj alabilmiş değiller, almaya da niyetleri yok. Varsın onlar almasınlar, genç arkadaşlarımız, bizler alalım. Yarın, bir gün bu Türkiye ve Türk futbolu sizlere emanet olacak. Her birinizin içinden yöneticiler çıkacak, sporcular çıkacak. Beşiktaşlı olarak eğer Süleyman Seba ile gurur duyuyorsak o zaman bizim ona borcumuz var camia olarak. O borcu ödememiz için Beşiktaş'ımıza, Türk sporuna ve Türk futboluna sahip çıkmamız gerekiyor. Lütfen öncelikler Türk sporuna ve Beşiktaş'ımıza sahip çıkın. İyi bir taraftar olarak iyi bir yönetici olarak Beşiktaş'ın etrafından ayrılmayın, etrafında küme olun. Çünkü Beşiktaş diğerlerine de örnek olabilecek bir kulüptür. Bu örnek olma vazifemizi devam ettirmeyi sizlere nasihat ediyorum. Bu sizin omuzlarınız da bir yüktür. Bunu ömür boyu taşıyacağınıza inanıyorum."

Haberin Devamı

Karabük Üniversitesi Beşiktaşlılar Topluluğu Gurup Başkanı Bektaş Mantar, Çebi'ye plaket verdi.