Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor 'Seneye zirveye oynayacağız'

'Seneye zirveye oynayacağız'

Kasımpaşa’nın başarılı hocası Rıza Çalımbay çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Seneye zirveye oynayacağız'

Süper Lig’de sezonun flaş ekibi Kasımpaşa’nın başarılı hocası Rıza Çalımbay, hem ilk yarıyı değerlendirdi hem gelecek sezon hedefleri ve G.Saray’a transfer olan Donk hakkında konuştu. Tecrübeli teknik adam, geçen sezonun en çok gol yiyen takımının bu sezon en az yiyen ekip haline gelmesiyle ilgili “Biz, Kasımpaşa’yı gelmeden önce tanıyorduk ve eksiklerini biliyorduk. Buna göre transfer yaptık. Aldığımız oyuncuların hepsi de çok kaliteli. Geldiğimiz ilk günler saha dışında da problem olduğunu gördük. Önce bu sorunları düzelttik ve takım havası oluşturduk. Arkadaşlık takıma olumlu yansıdı. Çehre değişti. Ama biz sadece defans yapan bir takım değiliz. Atağı düşünen ve rakip kim olursa olsun sahaya kazanmak için çıkan bir takımız. Donk’un ön liberoya geçmesi de başarımızda etkili oldu. Biz savunmaya en ileri uçtan başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

'TAKIM RUHU ÇOK ÖNEMLİ'

Çalımbay şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız üstün bir gayret gösterdi. Şu anda istediğimiz yerdeyiz ama daha iyi yerde olabilirdik. Bazı eksiklerimiz var. Çok şey bekleyip alamadığımız oyuncular oldu. Malki’ye az şans verdik. Eren geç oynamaya başladı. Oscar bu şekilde. Bunlar kaliteli isimler, daha çok gol atmaları lazım. Gelecek sezon kesinlikle şampiyonluğa oynayan bir takım olacak. Eğer bir başarı gelecekse takım ruhu çok önemli. Mersin’de son dakika golünde yaşanan sevinç çoğu şeyi özetliyor. Bir oyuncu 5’e, bir oyuncu 100’e gelmiştir. Bende 5 iyiyse o oynar. Ayrım yok. Oyuncularım da bunu görüp kabullendiler.”

Haberin Devamı

‘BJK-FB KAPIŞIR’

Paşa’nın tecrübeli hocası Rıza Çalımbay, şampiyonluk yarışı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “G.Saray’ın şansı yapacağı transferlere bağlı. Orada biz de varız. G.Saray ile puanımız aynı. Beşiktaş ve F.Bahçe’nin avantajı çok büyük tabii ki. Arada önemli bir fark var. Çok puan kaybetmeleri gerek. F.Bahçe’de hem oyuncu hem takım performansı olarak aşırı bir düzelme var. İki takım arasında zor bir şampiyonluk yarışı geçecek gibi.”

‘HOCALARA HAKSIZLIK YAPIYORLAR’

Çalımbay, ligin ilk yarısında gündemde çok kalan teknik adam değişimleri ile ilgili, “Üzücü tabii ki... Olmaması gereken olaylar. Sınırlandırma köklü bir çözüm değil. Yöneticilerin daha dikkatli olması lazım. Eğer bir teknik direktörle anlaşılacaksa, çok iyi araştırılmalı ve o arkadaşa sonuna kadar güvenilmesi gerekiyor. Teknik direktör arkadaşlarımıza yapılanlar üzücü” yorumunu yaptı. Çalımbay, “Teknik direktörlerin kaderi bu. Hamza Hoca, G.Saray’da 3 kupa aldı ama lig başladıktan sonra ayrılmak zorunda kaldı. Ertuğrul Hoca Bursa’yı şampiyon yaptı, Mourinho Chelsea’de her şeyi yaptı ama onlar da ayrıldı. Futbolun içinde olan bir durum. Ama bütün başarısızlığı sadece teknik adama yıkmak bence çok büyük bir haksızlık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘DONK’UN YERINI DOLDURMALIYIZ’

Rıza Çalımbay, G.Saray’a transfer olan Ryan Donk hakkında şunları kaydetti: “Donk burada çok iyi bir çizgi yakaladı. Şimdi bir an önce Donk’un yerine bir oyuncu bulmamız gerekiyor. Alternatif çok isim var ama o bölgeye mutlaka iyi bir oyuncu almalıyız. İki tane de kanatlara yapacağız. Zaten bir sağ bek transfer ettik. Donk konusunda Mustafa Hocam (Denizli) ile görüştüm. Fikirleri değişik. Donk’tan stoperde de fayda alırsınız ama orada oynamayı istemesi gerek. Ama ön liberodaki kadar verimli oynar mı onu bilemem. F.Bahçe ve Beşiktaş’ın bence ihtiyacı yoktu ama G.Saray için doğru transfer. G.Saray’a çok büyük katkısı olur.”

Haberin Devamı

"EN BÜYÜK SIKINTI HAKEMLER"

Rıza Çalımbay, hakem hatalarına ateş püskürdü. Bu sezon en büyük sıkıntılarının hakemler olduğunu ifade eden Çalımbay, “Bize karşı yapılan inanılmaz hatalar çok etkiledi ve çok fazla puanımız gitti. Neden hep bizi buluyor anlamıyorum. Bu sene çok vurdular. En kritik anlarda çok puanımız heba oldu. Beşiktaş, G.Saray, Trabzon maçlarında inanılmaz hatalar yapıldı. Nereden baksanız 8-9 puan güme gitti. Şu an başka konumda olacaktık. Hele son maçta bir hata var. Adam neredeyse güreş tutuyor, bunu bile es geçiyorlar. Artık tahammülümüz kalmadı. İnşallah artık hata yapmazlar. Dikkat etsinler” dedi.

Haberin Devamı

(Habertürk)