Gazete Vatan Logo
Basketbol "Seyircimize çok teşekkür ediyorum"

"Seyircimize çok teşekkür ediyorum"

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın, THY Avrupa Ligi C Grubu'nda İtalya'nın Montepaschi Siena ekibi karşısında aldığı galibiyetin gruptan çıkma adına kendilerine büyük bir avantaj sağladığını söyledi.

"Seyircimize çok teşekkür ediyorum"

Özyer yaptığı açıklamada, İtalyan temsilcini 54-52 yenerek grupta 6. hafta sonunda 4. galibiyetlerini elde ettiklerini belirterek, "Zor bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde Avrupa Ligi'nde kazanarak devam etmek çok önemli. Montepaschi Siena'yı deplasmanda da yenmiştik. Rakibimiz karşısında aldığımız iki galibiyet bize çok büyük bir avantaj getirdi. Ancak bu grupta sürpriz başka sonuçlar alınabilir. O yüzden kendi işimizi kendi evimizde bitirmemiz gerekir" diye konuştu.

Kadrolarında birçok oyuncunun uzun süreli sakatlıklarının olduğunu, bu nedenle her maçlarını iyi mücadele ederek kazanmaları gerektiğini vurgulayan Özyer, şunları kaydetti:

"Medyada, Türkiye içindeki bazı rakiplerimizin şu anki durumlarından dolayı diğer şartlar değerlendirilmeden bir kampanya yapıldığını düşünüyorum. Bazı gerçekleri açıklığıyla konuşmamız lazım. Sakat oyuncularımızdan Ersin Dağlı bugüne kadar 10 sayı, 6 ribaunt, Jamont Gordon 11 sayı, 4 ribaunt, Jawai 11 sayı, 3 ribaunt ve Markoishvili 4 sayı, 2 ribaunt ortalamayla oynamış. Yani 36 sayı üretecek oyuncumuz yokken, bu şekilde maçları kazanıyor olmamız çok önemli bir gösterge. Bir de Montepaschi Siena savunmasının Arroyo'nun üzerine kurulması ve onun asistleri dışında katkı verememesi skorumuzu oldukça aşağı düşürdü. Şu dönemde en önemli şey sakatlarımızın geri dönüşünü düşünerek maçları kazanmaya devam etmek. Bu konuda sakatlığı tam geçmeden mücadele eden oyunculara özellikle teşekkür ediyorum. İdman yapmıyorlar, dinlenip maçtan maça çıkıyorlar."

Murat Özyer, Montepaschi Siena karşısında skor üretemeyen ve agresif tavırlarıyla dikkati çeken Carlos Arroyo'nun takımlarının önemli bir parçası olduğunu anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Rakibimiz , Arroyo'nun bu takımın beyni olduğunu düşünerek oraya çok konsantre oldu. Ender ve Sinan'ın katkı verdiği her maçta rakip savunmayı alt edebileceğimizi çok net bir şekilde gösterdik. Dolayısıyla burada Ender ve Sinan'ın performansının belirleyici olduğunu rakipler gördü. Böylece bundan sonra Arroyo'nun üzerindeki baskının azalacağını düşünüyorum. Çünkü onun üzerinde bir baskı olduğunda diğer oyuncular potansiyellerini daha kolay ortaya koyma imkanı elde ediyorlar."

"BÜYÜK BİR TEHDİT OLUŞTURDUĞUMUZUN HERKES FARKINDA"

Murat Özyer, Türkiye'de rakiplerinin kazandığı başarıların çok ön planda tutulduğunu savunarak, "Türkiye'de rakiplerimizin yaptığı her iyi organizasyon çok ön planda tutuluyor. Ancak bu bizim için güzel bir şey, birçok oyuncumuz sakatken bile büyük bir tehdit oluşturduğumuzun herkes farkında. Türkiye Ligi'nde sonuç mayıs, haziran aylarında belli oluyor. Biz de o zaman olması gereken yerde olacağız" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı taraftarların da başarılarında önemli pay sahibi olduğunu dile getiren Özyer, "Taraftarlarımız çok iyi destek veriyorlar. Sahadaki oyuncu sayımız belki azalıyor ama mücadele gücümüz artıyor. Burada en büyük desteği seyirciden alıyorlar. Salonda oluşturulan atmosferle mücadele gücü giderek artıyor. Bu açıdan da destek veren seyircimize çok teşekkür ediyorum" diye görüşlerini aktardı.

Özyer, sportif başarının yanında sosyal organizasyonlara da büyük önem verdiklerini ve bu anlamda çalışmalar yaptıklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu anlamda dün çok güzel bir atmosfer vardı salonda. Özel olimpiyat sporcuları bizim misafirimizdi. Tekerlekli sandalye basketbol takımımız hak ettiği büyük bir alkışı salonda aldı. Çok muazzam işler yapıyorlar. Engelli vatandaşlara mükemmel bir vizyon kazandırıyorlar. Bir de bizim iki sezondur devam ettirdiğimiz 'Van için hepimiz 1'iz' projesi kapsamında 15 kardeşimiz dün maçı izledi. Bu kardeşlerimiz bugün ve yarın da bizimle olacaklar. Hem İstanbul'un güzel yerlerini gezecekler hem de Florya'da kendi yaş gruplarındaki arkadaşlarıyla maçlar yapacaklar. Onlar da basketbol sayesinde Van'daki diğer arkadaşlarına nasıl bir vizyon kazanıldığını anlatacaklar."

Haberin Devamı