Gazete Vatan Logo
Trabzonspor "Şimdi birlik beraberlik zamanı"

"Şimdi birlik beraberlik zamanı"

TRABZONSPOR'un bu durumu herkes gibi kendisini de memnun etmediğini belirten teknik direktör Ersun Yanal, "Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeli" dedi.

"Şimdi birlik beraberlik zamanı"

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci hafta mücadelesinde kendi evinde Antalyaspor'a 1-0 mağlup olarak ligdeki son 3 maçında 8 puan kaybı yaşayan bordo mavililerin teknik direktörü Ersun Yanal, takımın puan tablosundaki yerinin kendisini de memnun etmediğini söyledi. Hem oyuncu kazanmanın, hem sonuç almanın hem de yarışmanın zor bir süreç olduğuna değinen Yanal, şöyle konuştu:

"Takımımızda genç ve iyi oyuncular var. Bu oyucuları kazanmayı bende çok istiyorum ama bu sert ortamın içerisinde o çocukları kaybetmekte var. 17 yaşında Abdülkadir çok iyi oyuncu. Yusuf Yazıcı da iyi oyuncu ve milli takıma da gitti. Zeki Yavru, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş gibi buranın çocuğu olan oyunculara en ufak bir şeyde gelen tepkiler ortada. Trabzonspor'un tabeladaki durumu hoş değil. Bu herkes gibi beni de memnun etmiyor ama şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeli. Oyuncu kazanmak çok önemli. Bu ülkedeki en büyük sıkıntılardan biri. En çok oyuncu kazandırmaya çalışanlardan biri olduğumu düşünüyorum. Genç oyuncularımızı kazanmak için yine de çaba sarf ediyorum ama kazanırken kaybetme korkusu da bende fazlasıyla var."

Haberin Devamı

"GEREKLİ TAKVİYELER YAPILACAK"

Trabzonspor'un gücünü boşa harcamama konusunda titiz davrandıklarını ve transfer döneminde ihtiyaç duyulan takviyeleri yapacaklarını kaydeden Yanal, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Transfer döneminde çok fazla oyuncu almama konusunda titiz davrandık. Zaten bu konuda sıkıntılarımız var. Trabzon'a oyuncu getirmek, oyuncu almak konusunda sıkıntı yaşadığımızı herkes biliyor. Bunu başkanımız da defalarca dile getirdi. Sıkıntılı zaman diliminde Trabzonspor'un gücünü boşa harcamamak konusunda da titiz davrandığımızdan herkes emin olsun. Ben de çok daha farklı kadrolar kurmak, takviyeler yapmak isterim ancak şartları da göz önüne almak gerekiyor. Transfer döneminde gerekli takviyeler mutlaka olacak."

"OYNAMAK ZOR BİR ŞEY"

Yanal, karşılıklı oynamakla oynamamayı ayrı ayrı incelemenin gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Oynamak zor bir şeydir. Oynamayıp kazandığımız maçlar da oldu. Antalyaspor karşılaşması karşılıklı oynadığımız bir maç olsaydı geniş alan bulabilirdik ve daha farklı sonuç olabilirdi. Yaklaşık 29 şutumuz var ve 6'sı kaleye isabet etti. Baskı içerisinde oynamak kolay değil. Bazı yeteneklere ve biraz daha rahat olmaya ihtiyaç var. Bunu da beceremedik. Zaten bu konuda sıkıntılarımız var. Bunları aşmak için de transfer döneminde bazı takviyeler yapacağız."

"RAKİBİMİZ HAKEM DEĞİL"

Hakemleri bırakıp kendi oyunlarına bakmaları gerektiğini anlatan Yanal, son olarak şunları söyledi:

"Bizim rakibimiz hakem değil. Antalyaspor maçında kazanabileceğimiz şartlar vardı. Trabzonspor'un gücünü ortaya koyacak hırsı, öfkeyi, biraz da yumruğu vurup hadi demeyi ben de çok istiyorum. Bu oyuncularımın içinde de var. Yetenekleri belki herkes eleştirebilir ama başta Trabzonlu oyuncular olmak üzere hepsi çok önemli ve karakterli futbolcular. Bu çocukların Trabzonspor'u taşıyacakları yeri biliyorum ve onlara da güveniyorum."

Haberin Devamı

11 HAFTADA 38 SARI KART

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftada 38 sarı kart gören ve son oynanan Antalyaspor maçını 8 sarı kartla tamamlayan Trabzonspor'da cezalı ve kart sınırına dayanan oyuncu sayısı artıyor. Bordo mavililerde son olarak 4 sarı karta ulaşan Uğur Demirok, Antalyaspor maçında cezası nedeniyle görev yapamamıştı. 3'er sarı kartla sınırda olan Mehmet Ekici ve Okay'ın da Antalyaspor maçında kart görmesiyle iki oyuncu da ligin 12'inci haftasında oynanacak Gençlerbirliği maçında takımda yer alamayacak. Trabzonspor'da 3'er sarı kartı bulunan Durica, Onazi ve Bero da sarı kart ceza sınırına dayanan isimler oldu. Bordo mavililerde artan kart sayısı teknik heyeti de harekete geçirirken, bu konuda oyuncuların uyarıldığı belirtildi.

YEREL GAZETELERDEN TRABZONSPOR'A ELEŞTİRİ, HAKEME TEPKİ

Yerel gazeteler 1-0'lık Antalyaspor mağlubiyetinin ardından Trabzonspor'u eleştirdi, maçın hakemlerinin yönetimine ise tepki gösterdi. Karadeniz Gazetesi, "İmdat! Yok mu kurtaran?", "Hakemler Trabzon'u katlediyor, Yanal takımı enkaz haline çeviriyor, yönetim seyrediyor, taraftar ise avazı çıktığı kadar bağırıyor" başlıklarını kullandı. İlkhaber Gazetesi, "Mağlubiyete mi yanalım, hakeme mi vuralım?", "Trabzonspor Avni Aker'e hüzünlü veda etti" ifadelerine yer verdi. Ekspres Gazetesi, "Acı veriyor böyle veda!", "Avni Aker ağladı" yorumunda bulundu. Günebakış Gazetesi, "Başımıza yıktılar", "Trabzonspor tarihlerin yazıldığı stadına vedasında bile kahretti" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Taka Gazetesi, "Biz bu ligin takımı değiliz!", "Trabzonspor yönetimine açık çağrımızdır: Sine-i taraftara dönün" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı