Gazete Vatan Logo
Futbol 'Şimdi kendimi bulma zamanı'

'Şimdi kendimi bulma zamanı'

Cardozo mu Emenike mi belirsizliği dün artık bulurken, dün İstanbul’a gelen Nijeryalı golcü, “Rusya’da gerçekten mutluydum. Ancak şimdi zaman eski takımıma geri gitme zamanı. Çok üzgünüm ama tekrar Türkiye’ye gidip kendimi bulma zamanı” dedi

'Şimdi kendimi bulma zamanı'

Şike süreci nedeniyle oynatamadan satıldığı için yönetim, teknik heyet ve taraftarın içinde ukde kalan Emmanuel Emenike 2 senelik aranın ardından yeniden F.Bahçe’de. 2012-13 sezonunun tamamlanmasından bu yana kadrosunu yıldız bir golcü ile güçlendirmek isteyen sarı-lacivertlilerde “Oscar Cardozo mu, Emenike mi?” belirsizliği dün itibariyle ortadan kalktı ve yönetim tercihini Spartak Moskovalı golcüden yana kullandı.

Yönetimin transferdeki ilk adayı Cardozo gibi gözükse de gerek kulübü gerekse oyuncu ile her konuda el sıkışılmasına rağmen F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın tercihi ağır bastı ve görüşmelerin başladığının Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirilmesinden tam 6 gün sonra Emenike transferinde mutlu sona ulaşıldı. Dün sabah saat 08.49’da KAP’a iletilen güncellemede transfer resmen açıklandı. Bildirimde “Emmanuel Emenike’nin kulübümüze transferi konusunda Spartak Moskova ile anlaşmaya varılmış olup oyuncunun sağlık kontrollerinden geçmesi ve oyuncu ile anlaşmaya varılması halinde geçerli olacaktır. Sözleşme çerçevesinde Spartak Moskova’ya denecek bonservis bedeli ise 13 milyon Euro’dur” denildi.




‘2 UNUTULMAZ YIL’

Açıklamada sakatlık veya oyuncu ile anlaşılamaması durumunda anlaşmanın geçersiz olacağı açıkça ifade edilirken, 26 yaşındaki golcü dün öğlen İstanbul’a gelmek için Moskova’dan yola çıktı. Emenike, Rusya’dan ayrılmadan önce yaptığı kısa açıklamada Moskova’da 2 unutulmaz yıl yaşadığını ifade ederken “Gerçekten mutluydum. Çok iyi ilişkiler kurdum. Teknik direktörle, arkadaşlarımla ve Rusya’nın en iyisi olan Spartak taraftarıyla dostluklar kurdum. Her zaman iyi hatırlayacağım.

Ancak şimdi zaman F.Bahçe’ye dönme zamanı, eski takımıma gitme zamanı. Çok üzgünüm ama tekrar Türkiye’ye gidip kendimi bulma zamanı. Valeriy Karpin benim için bir baba gibiydi. Beni her zaman destekledi, beni oğlu gibi gördü. Çok samimi bir ilişkimiz vardı” dedi.

Ne altın ne döviz en iyi yatırım Emenike

Karabük’ün 2009’da 300 bin Euro’ya aldığı Nijeryalı 13 milyon Euro’ya 2. kez F.Bahçeli olurken 4 yılda değerini 43.3 kat artırdı

F.Bahçe'nin iki sezon önce oynatamadan satmak zorunda kaldığı Emmanuel Emenike, Türkiye’ye adım attığı 2009’dan bugüne geride kalan 4 yıllık süreçte performansını her sezon biraz daha artırırken, değerini de katladı. Nijeryalı golcünün Türkiye macerasına 2009 yılında Güney Afrika ekibi Cape Town’dan 50 bin Euro karşılığında kiralanarak başlayan Emenike ilk sezonunda attığı 16 golle Karabük’ün Bank Asya 1. Lig’i şampiyon tamamlamasında büyük rol oynadı.
2009-10 sezonunu sonunda sözleşmesindeki opsiyon kullanılarak 300 bin Euro’ya bonservisi alındı. İlk kez sahne aldığı Süper Lig’de 14 kez ağları havalandırırken, 25 Mayıs 2011’de 9 milyon Euro karşılığında F.Bahçe ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Ancak 1 ay sonra başlayan şike davasında gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra Türkiye’de kalmak istemeyince 10 milyon Euro’ya Spartak Moskova’ya satıldı. 2 yıl sonra ise 13 milyon Euro karşılığında yeniden F.Bahçe’ye kazandırıldı.


Haberin Devamı