Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar ‘Şimdiden olimpiyat madalyası beklemek doğru değil’

‘Şimdiden olimpiyat madalyası beklemek doğru değil’

Eskrimde hem Avrupa hem Dünya şampiyonu olan İbrahim Ahmed Acar temkinli: “Şu anda sadece gençler kategorisinde ne yapacağıma odaklandım. Çok çalışmam gerekiyor.”

‘Şimdiden olimpiyat madalyası beklemek doğru değil’

1 ay içinde katıldığı Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda 2 altın madalya kazanan İbrahim Ahmed Acar, Türk sporunun yeni yıldızı olmaya aday. Büyük bir başarıya imza atan Acar, yeni şampiyonluklar için çoktan kolları sıvadı bile. Kılıçta yıldızlarda elde ettiği şampiyonlukların hemen ardından artık Gençler kategorisinde mücadeleye devam edecek olan İbrahim Ahmed Acar gidebildiği son noktaya kadar eskrimin hayatının en önemli parçası olacağını söylüyor.

2000 doğumlu Acar, eskrime 7 yaşında kimsenin etkisi olmadan, gözüne çarpan görüntülerden, “Bu güzel bir spor” diyerek başlamış. Çeşitli kulüplerde yer aldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın TOHUM projesine dahil olarak devam etmiş.

GÜNDE 3 saat çalışarak hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonaları’na hazırlanan Acar, 3. sınıfında okuduğu Atatürk Lisesi’ndeki derslerini de ihmal etmemek için fazla bölünmüş. Matematik ve fen ağırlıklı bir eğitim alacağına da işaret eden Acar gelecek adına ise biraz temkinli:

‘ANAHTARIM ÇOK ÇALIŞMAK’

“ŞU anda sadece gençler kategorisinde ne yapacağıma odaklanmış durumdayım. Sonra büyükler. Şimdiden olimpiyat madalyası kazanacakmışım gibi görünmem doğru değil. Çok çalışmam gerekiyor. Yetenek önemlidir belki ama benim anahtarım çok çalışmak. Eğitimim de önemli. Bütün hayatım bununla şekillenmez” diyor.

Haberin Devamı

İBRAHİM Ahmed Acar, ailesinin de kendisine çok destek olduğunun altını çizerken, pahalı bir spor yaptığını, çoğu kez teçhizatını kendisinin aldığını da hatırlatıyor. 17 yaşındaki milli sporcunun antrenörleri kendisinin bulduğu bütün boş zamanlarını antrenman yaparak geçirdiğine özellikle de işaret ediyorlar.