Gazete Vatan Logo
Futbol 'Şişt dedi öldürdüm...'

'Şişt dedi öldürdüm...'

Fenerbahçe ile Galatasaray maçının ardından Burak Yıldırım adında sarı-lacivertli bir taraftarı bıçaklayarak öldüren şahıs yakalandı.

'Şişt dedi öldürdüm...'

Edirnekapı'da, Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Yusuf Ortak'ın cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

Ortak'ın ifadesinde, "Arkadaşımı yolcu ederken 10 kişilik Fenerbahçeli grupla karşılaştım. Üzerimde Galatasaray formasını gördüklerinden bana hareketler çekerek 'şışt' şeklinde seslendiler. Ben de, 'Hayırdır' dedim. Bana doğru geldiklerinde kendimi korumak için bıçak çektim" dediği kaydedildi.

Hafta sonu oynan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası bir grup arkadaşıyla birlikte evine giderken Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım, Edirnekapı'da bıçaklanarak öldürüldü.

CİNAYET KAMERAYA YANSIDI

Olayın ardından harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Bir yandan da MOBESE ve civardaki işyeri güvenlik kamera görüntülerini inceledi. İncelenen MOBESE kameraları görüntülerinde cinayet anının saniye saniye kaydedildiği belirlendi.

Görüntülerde, metrobüs durağından üste geçide çıkan bir grup Fenerbahçe taraftarının gördükleri Galatasaray formalı kişiye el kol hareketlerinde bulundukları, aralarındaki kısa tartışmanın ardından Galatasaray formalı kişinin, grubun en önünde kendisine doğru koşan Burak Yıldırım'a bıçağı salladığı görüldü. Daha sonra şüphelinin arkadaşıyla birlikte kaçtığı görüldü.


KAN İZLERİ TAKİP EDİLDİ

Bıçaklama sırasında parmağını kestiği öğrenilen şüpheliden damlayan kan izleri takip edilerek gittiği yön saptandı. Yaklaşık 1 kilometre kan damlaları izlendi. Ardından bir benzin istasyonunun güvenlik kameralarında şüphelinin izine rastlandı. Buradaki görüntülerde, şüphelinin formasını çıkarttıktan sonra ellerini yüzünü yıkadığı, daha sonra arkadaşıyla birlikte yürümeyi sürdürdüğü görüldü.

Buradan itibaren incelenen kamera görüntülerinden iki arkadaşın bir sokağa girdikleri tespit edildi. Görüntülerden elde edilen fotoğraflar bu sokaktaki kişilere gösterildi. Gösterilen kişilerin "Bu kişi Yusuf Ortak, amcası ile bu evde oturuyor" demesi üzerine eve baskın yapıldı. Evde bulunan adı açıklanmayan amcası polise kendisinin olaydan haberdar olmadığını söylediği ve yeğeninin işe gitmek üzere evden çıktığını söyledi.

KANLI FORMA BULUNDU

Evde yapılan aramada, 7 numara olan ve üzerinde "Yusuf" yazılı kanlı Galatasaray forması bulundu. Memleketine kaçmış olabileceğini değerlendiren ekipler, Esenler Otogarı'nda çalışma yaptı. Çalışmalarda, 10.30 Muş otobüsüne kendi ismiyle aldığı biletle bindiği tespit edildi. Memleketi Bingöl'e gitmek üzere olan Yusuf Ortak, Kırşehir Mucur'da yakalanarak gözaltına alındı. Mucurdaki işlemlerinin ardından da ekipler tarafından İstanbul'a getirildi. Olay sırasında yanındaki arkadaşı Yusuf B.(19) da Esenyurt'taki evinde yakalandı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulaması yapılan Yusuf Ortak'ın ilk ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

3 ayrı yaralamadan daha önceden de poliste kaydı bulunan Yusuf Ortak'ın ifadesinde, "Tekstil işinde çalışıyorum. 2 yıldır İstanbul'dayım. Amcamla kalıyorum. Çocukluk arkadaşım olan Yusuf B. İle Fatih Kadınlar Pazarı'ndaki evimizin yakınındaki kahvehanede maçı izledik. Arkadaşımı yolcu etmek üzere Edirnekapı'ya kadar yürüdük. Metrobüs durağında arkadaşımı yolcu ettim. Evime doğru geri gidecekken Metrobüs durağından gelen 10 kişilik Fenerbahçeli taraftar grubu bana sataştı. El kol hareketleri yaparak "Şışşt" şeklinde seslendiler. "Hayırdır" der demez grup bana doğru koştu. O anda kendimi korumak için bir arkadaşımın bana hediye ettiği üzerimdeki bıçağı çıkarttım. Yaklaşan gruba doğru da salladım. Benim de parmağım yaralandı. Tam ben kaçarken yolcu ettiğim arkadaşım kavgayı duyup yanıma geldi. Birlikte kaçtık. Benzinlikte ellerimi yüzümü yıkadım. Sonra eve geldim. Arkadaşım da ayrılarak evine gitti. Kaçarken olayda kullandığım bıçağı surlara doğru attım" dediği öğrenildi.

Polis şüphelinin sur dibine attığını söylediği bıçağı arıyor. Ekipler tarafından olay anını gösteren görüntülerin de aralarında bulunduğu kamera kayıtlarının şüphelinin ifadelerini doğrular nitelikte olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı