Gazete Vatan Logo

'Sofuoğlu branşında bir rekora imza attı'

Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar: "Kenan, dünya şampiyonluğunu 5. kez kazanarak aynı zamanda branşında bir rekora da imza atıp bize bu onuru ve gururu yaşattı"

'Sofuoğlu branşında bir rekora imza attı'

Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Dünya Süpersport Şampiyonası'nda 5. kez zirveye çıkan Kenan Sofuoğlu'nun büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Başkan Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak gurur ve onur günlerinden bir tanesini yaşadıklarını ifade etti.

Söz konusu onur ve gururu 5. kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Kenan Sofuoğlu'nun yaşattığına dikkati çeken Uçar, "Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak bizim gurur duyduğumuz, onur duyduğumuz günlerden bir tanesi. Belki de en güzellerinden bir tanesi." dedi.

Başkan Uçar, Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak İspanya'da 5 kişilik bir takım olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Burada 5 yarışçı ile Türkiye'yi, ülkemizi ve milletimizi temsil ediyoruz. Hepsi birbirinden azimli ve gayretli arkadaşlar. Bunların öncüsü ve lideri, milli kahramanı Kenan. Dünya şampiyonluğunu 5. kez kazanarak aynı zamanda branşında bir rekora da imza atıp bize bu onuru ve gururu yaşattı. Kenan'ın başarısı tüm motor sporlarında elde edilmiş en yüksek başarıdır. Ülkemizdeki tüm sektörlerde, umut ediyorum ki bu başarı diğer sporcu kardeşlerimize de örnek olacaktır."

Haberin Devamı

Federasyon olarak yeni başarılar için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Bekir Yunus Uçar, "Kenan'ın gayreti, azmi ve inancı yaşadığı her olumsuzluğa rağmen sporu ve sporun getireceği güzelliklerin peşinden koşması ona bu başarıları yaşattı. Motosiklet Federasyonu olarak birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Bu noktada daha büyük başarıları ve daha büyük şampiyonlukları ülkemize takım olarak kazandıracağız." ifadelerini kullandı.