Gazete Vatan Logo
Sivas Spor ‘Son maça kadar rahat yok’

‘Son maça kadar rahat yok’

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal, Çaykur Rizespor maçını kazanmalarının önemli olduğunu ancak kritik bölgeden kurtulmalarının sezon sonunu bulabileceğini ve son maça kadar rahat olamayacaklarını söyledi.

‘Son maça kadar rahat yok’

Sergen Yalçın ve Okan Buruk'un ardından Sivas ekibinde bu sezon görev yapan 3'üncü teknik direktör olan Bakkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırmızı-beyazlı ekibin başındaki ilk maçında Çaykur Rizespor'u yenmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Bu galibiyetin kritik bölgeden kurtulmalarına yetmediğini dile getiren Bakkal, sezon sonuna kadar düşme tehlikesi yaşayacaklarını belirtti.

Mesut Bakkal, konum ve puan olarak istenilen düzeyde olmadıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Ne kadar galip gelirseniz gelin, üst üste puanlar alsanız bile kritik bölgeden kurtulmamız sezon sonunu bulacak. Son maça kadar bize rahat yok. Bizim bu süreçte 7-8 galibiyete ihtiyacımız var. Bunu ilk maçta başardık. Oyuncu grubu kendine yakışanı yaptı. Aslına bakarsanız yapmaları gereken işleri yaptılar. 10 kişi de olsak, çok ciddi koşu mesafeleriyle, top rakipteyken bile iyi oyunla 2-1 galip geldik. 10 kişiyle oynarken bulduğumuz gol, buradaki iyi insanların duygu ve düşüncelerinin, taraftarın enerjisini sahaya yansımasıdır. Bu galibiyet bizim için daha bir başlangıç. Bir maç galip geldik diye, o maçla yetinme gibi bir niyetim yok."

Haberin Devamı

Takıma inancının tam olduğunu dile getiren Bakkal, "Bunu çok yürekten söylüyorum. Burada çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Sivasspor takımının, bütünlüğüyle, doğruluğuyla, dürüstlüğüyle, futbolcu ordusuyla bu işin içinden çıkacağına inanıyorum" dedi.

"Takımın ligde kalması için ekibimle buradayım"

Medicana Sivasspor'un ligde kalması için ekibiyle Sivas'ta olduğunu vurgulayan Bakkal, şunları kaydetti:

"Bu sürecin çok zor olduğunu taraftar, basın ve yönetim iyi biliyor. Bu zor dönemden de hep birlikte çıkılacağını her zaman her yerde söylüyorum. 14 maçlık periyottan birini kazandık. Kalan 13 maçlık periyotta ise ara sıra beraberlik ve mağlubiyetler olabilir. 8 galibiyete ihtiyacımız vardı. Birini aldık, şimdi 7 kaldı."

Takımda gözlemlediği en önemli eksiğin top rakipteyken takımın oyunda olmaması olduğunu aktaran Bakkal, rakibi rahatsız etmeleri gerektiğini, Çaykur Rizespor karşılaşmasında rakip takımdan bin 500 metre fazla koşup onları rahatsız ederek galip geldiklerini anlattı.

Haberin Devamı

"Konya'da galip gelmemiz imkansız değil"

Torku Konyaspor ile cuma günü deplasmanda yapacakları maça da değinen Mesut Bakkal, ligde her maça galibiyet için çıkacaklarını söyledi.

Konyaspor'un ligin iyi futbol oynayan takımlarından biri olduğunu ifade eden Bakkal, "1,5 yıldır aynı hocayla disiplinli çalışan iyi bir takım. Oraya zor bir maça gidiyoruz ama galip gelmemiz imkansız değil. Çaykur Rizespor karşılaşmasında on kişiyle yaptıysak, on bir kişiyle de yaparız. Mücadele, oyun taktiği ve kazanma coşkusunu, orada da sahaya en iyi şekilde yansıtacağız" diye konuştu.

Mesut Bakkal, taraftardan desteklerini sürdürmelerini isteyerek, taraftarın desteğiyle ligde kalacaklarını sözlerine ekledi.