Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Sözleşmem bugün bitti"

"Sözleşmem bugün bitti"

Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman kaybettikleri Fenerbahçe Ülker maçı sonrası konuştu:

"Sözleşmem bugün bitti"

Çeyrek final serisinde Fenerbahçe Ülker'e 2-1 geçilerek sezonu kapatan Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi.

Rakiplerinin maçı bir şekilde kazanmasını bildiğini söyleyen Ataman, "Ben oyuncularımla gurur duyuyorum. Maçın başından sonuna kadar bu formaya yakışan şekilde mücadele ettiler. Bugün farklı bir basketbol oynamak zorundaydık. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda sürpriz bir stratejiydi ve 3 uzunla başladık. Bu da rakibin dış adamlarını etkiledi. İlk bölümde oyunun hakimi de olduk. Ancak yorulduk ve devreye 17-2 aleyhimize bir seriyle girmek durumunda kaldık" şeklinde konutu.

İkinci yarıya başlarken de işlerin kendileri adına iyi gittiğini anlatan sarı-kırmızılı teknik adam, "Biz stratejik olarak istediğimiz aldık. Fenerbahçe Ülker'i burada 67 sayıda tutmak büyük başarı. Ancak genç oyuncularımızdan katkı alamadık. Ege Arar ve Göktürk Ural çok hata yaptılar. Farkı biraz erittik ama doğal olarak maçın galibi Fenerbahçe Ülker oldu" dedi.

Haberin Devamı

"BUGÜN İTİBARIYLE SÖZLEŞMEM BİTTİ"

Ergin Ataman, Galatasaray Liv Hospital'daki geleceğiyle ilgili yöneltilen bir soruya, şu cevabı verdi:

"Bugün itibariyle benim resmi sözleşmem bitti. Türkiye'de herkes bir takım tutuyor ve ben de Galatasaraylıyım. Bir gönül bağım var. Eğer benimle devam etmek istiyorsa, yeni başkanımızla görüşüp, yeni bir proje üzerinde konuşmamız gerekecek. Başkanla iyi bir ilişkimiz var. Öncesinde projeler üzerine de konuştuk ancak büyük bir ihtimalle yarından sonra konu netlik kazanacak ve bende buna göre kararımı vereceğim. İlk tercihim her zaman Galatasaray olacak ancak yönetimin basketbola ve bana bakış açısı birlikteliğimize yol gösterecek veya bu proje sonlanacak."

Sarı-kırmızılı ekipte devam etmesi için ne gibi kriterleri olduğunun sorulması üzerine, bunu basın yoluyla paylaşamayacağını dile getiren Ataman, "Başkan Dursun Özbek'le 1 ay önce paylaştım. Bir görüş birliğimiz var. Söyleyebileceğim tek nokta, düzgün bir yapının olması. Büyük bütçeler olmayabilir. İyi bir yapılanmayla, futbol gibi ayrı bir basketbol şubesiyle bu işin olabileceğini düşünüyorum. Görüş birliğindeyiz ama detayları konuşmadık. Geliriyle, gideriyle denk bir takım olması gerekiyor. Bunun kararını kulüp başkanı ve yönetimi verecek ama gönlümden geçen yapı bu" değerlendirmesinde bulundu.,

Haberin Devamı

Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Harun Erdenay'ı tebrik etti.

Öte yandan, Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Kerem Gönlüm, yaptığı açıklamada, "Bizim açımızdan zor bir sezon oldu. Bir çok problemle mücadele ettik ama sonuçta seriyi 1-1'e de getirmiştik. Son maçta kritik oyuncularımız sakatlandı. Bugün de bize yakışan mücadeleyi verdik" şeklinde konuştu.