Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar "Sporculara değil annelerine destek oluyoruz"

"Sporculara değil annelerine destek oluyoruz"

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Biliyoruz ki başarıya giden her sporcunun arkasında ailesi, ailenin de ana karakteri olarak annesi var” dedi

"Sporculara değil annelerine destek oluyoruz"

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, VATAN’ın sorularını yanıtladı: “P&G, olimpiyatların 8 ana sponsorundan biri. Biz olimpiyat sponsorluğu yaparken, ‘Niye 4 yılda bir olimpiyatları bekleyelim’ dedik. Her sene olimpiyatı, Türkiye’de bize ilham verici şekilde kullanabiliriz diye 2014’te yola çıktık. Kavram da şu ‘Çocuğuna düzenli olarak spor yaptıran her anne olimpik annedir’. Yani olimpiyata gitsin, gitmesin, performans sporcusu olsun, olmasın, bu böyledir. 2014’ten itibaren de biz olimpik annelerin sayısını arttırmaya çalışıyoruz. En son programımız da Tokyo yolunda 30 tane sporcunun annesine destek vermek. Biz sporcuya değil, aslında annelere destek oluyoruz. Çünkü biliyoruz ki başarıya giden her sporcunun arkasında ailesi, ailenin de ana karakteri olarak annesi var. Bu iletişimimiz devam ediyor.

30 sporcudan çok iyi haber geliyor. Mete Gazoz da bunlardan bir tanesi. Çok değişik yani 20 ayrı branşta bunu yapıyoruz. Çok değişik, sporla ilgilenen bir jenerasyon geliyor. Bu jenersayonun bizi, Tokya’da ve ilerde başka olimpiyatlarda da Türkiye’nin adını duyuracağına inancımız var. Biz bunu kurumsal sosyal sorumluluk olarak, bir sivil toplum kuruluşu gibi kurguladık.

Haberin Devamı

‘HERKESE TEŞEKKÜRLER’

BU yolda bize destek veren kendi markalarımıza teşekkür ediyorum. Bunun dışında Türk sporuna destek veren her markaya da teşekkür ediyorum. Buradan da tüm kurumlara çağrıda bulunuyorum. Spora ve sporcuya destek olsunlar, biz her zamen destek olmaya devam edeceğiz kurum olarak.”

‘Spora desteğe devam edeceğiz’

“ORKİD ile bayan voleybol milli takımı, Ariel ile kadın futbol milli, Gilette ile de erkek futbol milli takımına sponsoruz. Gilette sadece 2 (Brezilya, Türkiye) tane futbol milli takımı sponsoru. Erkek basketbolda Head&Shoulders ile lige sponsoruz. P&G olarak Hasan Doğan Tesisleri’nin tedarik sponsoruyuz. Bütün markalarımızla sporun içinde olmaya ve spora destek veremeye hep devam edeceğiz.”